Последните два дни световната тема е успешното лансиране на Heavy

...
Последните два дни световната тема е успешното лансиране на Heavy
Коментари Харесай

Tesla отчете най-голямата загуба в историята си, но никой не го интересува

Последните два дни международната тематика е сполучливото лансиране на Heavy Falcon. Тук даже съм комплициран, тъй като оставам с усещане, че международната вест е, че в Космоса към този момент лети Tesla Roadster. В едно съм 100-процентово уверен: Илон Мъск може да продава фантазии и евентуално е имал 7-ца по маркетинг.

Доказвам. Ден, откакто Космосът към този момент не е същият, Tesla разгласява финансовите си резултати. А те са плачевни. За последното тримесечие на 2017 година компанията регистрира загуби в размер на $771 млн., най-високите загуби за тримесечие в история на компанията. Положителното е, че за същия интервал Tesla регистрира доходи в размер на $3,29 милиарда, което е с цели 44% повече по отношение на същия интервал миналата година.

Тоталът за 2017 година е плашещ: загуба в размер на цели $2,29 милиарда по отношение на загуба от $773 млн. в края на 2016 година

Въпросът е: какво се случва на борсата при издание на сходни параметри?

Отговорът: провал на акциите. Но на Илон Мъск му се разминава всичко. Това е безусловно нелогично, само че един маркетингов ход от негова страна и всички желаят да му свидлив ръката.

Както е ясно, сполучливото лансиране на Heavy Falcon и товарът на борда бе отразен навсякъде. Общото сред двете компании Space X и Tesla, е шефът им. Именно това свързващо звено е повода в края на борсовия ден зад Океана акциите на Tesla да стигнат $345. Това е с $11,03 (+3,30%) повече! При рекордни загуби на същата компания…

Доставените от Tesla коли през последното тримесечие са 29 967, като в края на годината компанията регистрира 102 000 доставки при планувани 100 000. По-любопитното е, че през предходната година Tesla е произвела едвам 2425 броя Model 3, само че никой не се интересува от неизпълнените обещания, значимото е, че за баласт на ракетата е употребен автомобил.

Тук ще напомним, че в края на това тримесечие (след 20 дни) Tesla би трябвало да стартира да създава по 2500 броя Model 3 седмично, а в средата на годината – да доближи 5000.

Това е много преместен обратно график от в началото обещаното, само че е повече от несъмнено, че и този график няма да бъде спазен. И какво от това?

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР