Последните доклади, свързани с алианса БРИКС, сочат, че Русия планира

...
Последните доклади, свързани с алианса БРИКС, сочат, че Русия планира
Коментари Харесай

БРИКС: Русия с важно съобщение за битката със Запада

Последните отчети, свързани с алианса БРИКС, сочат, че Русия възнамерява да усили доста придобиването на злато и задгранична валута през идващия месец.

Този ход идва в изискванията на световна икономическа смяна, която докара до диверсифициране на запасите на централните банки от щатския $ заради опасения за неговата непоклатимост.

Решението на Русия да удвои запасите си в злато и задгранична валута е в сходство с по-широките старания за понижаване на зависимостта от щатския $ в границите на блока БРИКС. Първоначално тази смяна беше подкрепена от Китай и Русия и набра мощ през последните години.

Според източници Централната банка на Русия сега взе участие във валутни интервенции по искане на Министерството на финансите. Тези интервенции включват продажба на задгранична валута за попълване на средствата, изтеглени по-рано от изключителния фонд на Русия през 2023 година

Прогнозите сочат, че през идващия месец Русия ще продължи да продава повече задгранична валута, в сравнение с придобива, въпреки и в по-малък размер спрямо март. Тази тактика има за цел да сведе до най-малко чистите валутни интервенции и да укрепи златните запаси на страната.

Придобиването на злато от Русия и Китай изигра забележителна роля за повишението на цените на златото до рекордни равнища през 2024 година Тази наклонност способства и за възходящото значение на локалните валути в границите на алианса БРИКС, позиционирайки блока като модел за световна икономическа инфраструктура.

Дългосрочните последствия от тези развития са обилни, като международният авариен статут на щатския $ е изправен пред евентуални провокации заради възходящите опасения по отношение на нивото на дълга на Съединени американски щати и цялостната непоклатимост на валутата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР