Последните доклади гласят, че Apple интегрира другите си услуги в

...
Последните доклади гласят, че Apple интегрира другите си услуги в
Коментари Харесай

Новите очила на Apple може да позволят на потребителите да спортуват във виртуална реалност

Последните отчети гласят, че Apple интегрира другите си услуги в своите очила за смесена действителност като Fitness+, да вземем за пример. Това ще разреши на потребителите да упражняват във виртуалната действителност. Компанията може даже да интегрира някои спортни приложения с виртуална/добавена действителност, позволявайки на потребителите да спортуват от комфорта на личния си дом.

Едно от основните провокации пред очилата за смесена действителност на Apple сигурно ще бъде тяхната цена. При предстояща цена от $3000, устройството е доста по-скъпо от другите очила за виртуална/добавена действителност на пазара сега.

Докато някои почитатели на компанията и експерти може да са подготвени да платят повече за елегантния дизайн и мощните функционалности на Apple, доста консуматори може просто да се откажат от концепцията за очилата на толкоз висока цена. Остава да забележим дали Apple може да убеди необятна публика да влага в тази нова технология.

Друга въпросителна над очилата за смесена действителност на Apple е по-широката екосистема от приложения и услуги, които ще бъдат налични за устройството. Макар и да е ясно, че очилата ще са най-вече фокусирани върху гейминг преживяването, фитнеса, спорта и продуктивността, не е ясно какъв брой добре съществуващите приложения и услуги ще се преведат в среда със смесена действителност.

Apple се готви скоро да показа своите очила със смесена действителност. Докато слуховете към очилата не престават да се популяризират, мнозина се чудят по какъв начин този артикул ще се впише в по-широкия пазар за устройства за виртуална и разширена действителност.

Някои анализатори предвиждат, че навлизането на Apple в това пространство може да промени напълно пазара, като се има поради историята на компанията да пуска новаторски и стилни артикули, които незабавно печелят интереса на потребителите. Други обаче остават скептични по отношение на това, че очилата могат да преодолеят бариерите, които са попречили на други устройства със смесена действителност да се разпространяват.

Рекордът на Apple за поощряване на разработчиците да основават новаторски приложения за своите устройства сигурно е обещаващ, само че остава да се види дали компанията може да сътвори завладяваща екосистема, която ще примами потребителите да продължат да се връщат към очилата, които костват цяло положение.

Интересно е дали методът с iPhone ще подейства и тук – един път консуматор купи ли си iPhone, мъчно може да го размени с различен. Дали обаче и с очилата за смесена действителност, които са на толкоз висока цена, ще повлияят по същия метод на потребителите? Да, сигурно има огромни почитатели на компанията, но… напълно скоро ще разберем.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР