Последните дни на ноември ще са преобладаващо облачни, с дъжд

...
Последните дни на ноември ще са преобладаващо облачни, с дъжд
Коментари Харесай

Изпращаме ноември с дъжд и сняг

Последните дни на ноември ще са преобладаващо облачни, с дъжд и сняг поради нарасналата динамичност в Средиземноморието. От обяд нататък в понеделник валежната зона ще се измести най-вече в централните и източните региони. По-значителни количества дъжд ще паднат в Югоизтока. Сняг ще вали в Родопите и Стара планина, в предпланинските области, в Североизтока от Велико Търново към Търговище и Разград. Дневни температури – сред 3 и 8 градуса.

Във вторник преваляванията краткотрайно ще понижават и ще се лимитират до някои централни и източни региони на страната. Ще превалява най-вече дъжд в равнините и сняг по планините. В сряда и четвъртък ще премине следващ циклон от Средиземноморието. Ако силата и посоката му се запазят, в планините на югозапад и по западните ридове на Стара планина ще има значителни снеговалежи със забележителна снежна завивка. Около тези масиви също ще вали сняг, до момента в който в останалата част на страната преваляванията ще са от дъжд.

В края на седмицата времето ще се успокои. Облачността ще е с повече разкъсвания, преваляванията – на малко места. Дневните температури леко ще се покачат, само че мъчно ще прескачат границата от 10 градуса.

Първата цялостна седмица на декември ще е по-спокойна. Не се чакат внезапни температурни аномалии. Облаците ще са с чести разкъсвания. Около Никулден (6 декември) ще има кратковременно разстройване с превалявания от дъжд и сняг. Още едно такова метеорологичните модели позволяват за интервала 10-11 декември, когато обаче ще вали най-вече дъжд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР