Последните действия са илюстрация как не работи коалицията. До момента

...
Последните действия са илюстрация как не работи коалицията. До момента
Коментари Харесай

Стефан Янев: В коалицията се взимат решения, които не са в интерес на българския народ

Последните дейности са илюстрация по какъв начин не работи обединението. До момента общата картина е една променчивост в дейностите и посланията, която генерира решения, които не са в полза на българските жители. Това сподели някогашният министър на защитата Стефан Янев "На фокус " по Нова телевизия.

По думите единственият случай, когато ръководещата коалиция е била единна е било при гласуването на неговата оставка.

Защо аз би трябвало да правя оценка дейностите на Владимир Путин? За да оценя дейностите му би трябвало да направя сериозен геополитически разбор. Напрежението в Украйна и актуалната война са вследствие на напрежение от години там. Ако погледнем обратно, ще забележим знаците, които демонстрират, че ще се стигне до този миг. Аз не давам оценка на неговите дейности. Моята мотивация е била да определям българския нациолен интерес. Аз имам позиция за войната - имаме жертва и агресор. Украйна като суверенна страна е нападната от агресор, добави някогашният защитителен министър.

Според Янев в политиката и в обстановка на война би трябвало да има ясна мисъл за идващия ден на дипломация.

В момента България не е застрашена във боен проект, само че е застрашена в стопански и обществени последствия. Това е въпорсът, който би трябвало да вълнува ръководещите, когато вземат решения, сподели още той.

Както съветския посланник Митрофанова, по този начин и всеки различен посланник няма право с изявления и дейности да основава усещане, че се меси във вътрешните работи на страната. Според мен щеше да е неточност оповестяването и за личност нон грата, тъй като това затваря пътя на дипломацията и опциите за развиване на двустранните връзки, добави още Янев.

Янев разяснява и тематиката със закупуването на самолети Ф-16.

Голямата тематика на седмицата е, че на България ще и трябват някакви самолети през идващите 10 години. Стана ясно, че самолетите МиГ-19 няма да бъдат поддържани в Русия. Първите 8 Ф-16 няма да бъдат задоволителни като сериозен най-малко за защита на българското небе, уточни още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР