Последните данни сочат, че две големи компании, свързани с известния

...
Последните данни сочат, че две големи компании, свързани с известния
Коментари Харесай

Колко Биткойн държат Tesla и SpaceX на Илон Мъск?

Последните данни сочат, че две огромни компании, свързани с известния милиардер Илон Мъск, са натрупали забележителна сума в Биткойн, възлизаща на над $1.3 милиарда. Тази криптовалута е разпределена сред голям брой адреси на портфейли.

Докладите на Arkham Intelligence, компания, профилирана в блокчейн разбори, хвърлят светлина върху Биткойн портфолиото на Tesla и SpaceX. Изчислено е, че комбинираните активи на тези компании възлизат на $1.34 милиарда на 96 портфейлни адреса.

Според разбора на Arkham се счита, че Tesla има почти 11,510 BTC, равняващи се на 780 милиона, разпределени в 68 разнообразни адреса. По сходен метод се оповестява, че SpaceX има към 8,290 BTC, равняващи се на $560 милиона, в 28 адреса.

Според спомагателни прозрения, предоставени от Arkham, Tesla е направила обилни вложения в Биткойн през 2021 година, придобивайки криптовалута на стойност $1.5 милиарда.

Компанията също по този начин взе участие в транзакции с Биткойн, в това число продажба на Биткойн на стойност $272 милиона през първото тримесечие на 2021 година, последвана от друга продажба на Биткойн на стойност $936 милиона през второто тримесечие на 2022 година

Освен това се отбелязва, че Tesla за малко е приемала Биткойн като форма на заплащане за своите коли сред 24 март и 12 май 2021 година Това решение беше част от по-широката тактика на Тесла за консолидиране на криптовалутите в активността ѝ.

Илон Мъск, който е основен изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX, преди този момент е признавал наличието на Биткойн в балансите на тези компании, изразявайки ангажимент да държи криптовалутата в дълготраен проект.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР