Последните данни, събрани от S&P Global, разкриват, че производствената активност

...
Последните данни, събрани от S&P Global, разкриват, че производствената активност
Коментари Харесай

Производството в Германия достигна четиримесечно дъно - S&P Global

Последните данни, събрани от S&P Global, разкриват, че индустриалната интензивност в Германия е спаднала доста под упованията през февруари, което демонстрира интензивен ритъм на стопански спад.   

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в индустриалния бранш в икономическата мощ на еврозоната спадна внезапно под упованията на икономистите - от 45,5 пункта през януари до 42,3 пункта през този месец, достигайки най-ниското си равнище от четири месеца насам. Общата бизнес интензивност в Германия се намали до 46,1 пункта от 47 пункта. Показание под 50 значи стесняване.   

Данните демонстрираха, че немските фабрики не престават да изпитват усложнения на фона на спада в международното търсене, изключително от Китай, високите лихвени проценти и скъпата сила.

Спадът се характеризираше с внезапно понижаване на индустриалната продукция и по-силен ритъм на стесняване, което акцентира възходящите компликации в бранша, обявиха от S&P Global.

" След лъч вяра през последните месеци, в този момент немската промишленост се усеща много тъмно ", сподели Тарик Камал Чаудри, икономист в Хамбургската комерсиална банка. Данните разкриват " спад в производството, наред с внезапното понижаване на новите поръчки както в страната, по този начин и в чужбина ". Тъй като опасенията за задълбочаващ се спад в най-голямата стопанска система на Европейски Съюз се ускоряват, производителите са песимистично настроени за вероятностите за 2024 година, споделят икономистите.

По данни на S&P Global в производството и износа на Германия се следи бърз спад на новия бизнес, което в допълнение ускорява икономическите провокации пред страната.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР