Последните данни от веригата показват, че през последните десет дни

...
Последните данни от веригата показват, че през последните десет дни
Коментари Харесай

Лайткойн инвеститорите масово разпродават токени – какво следва?

Последните данни от веригата демонстрират, че през последните 10 дни към 199,000 Лайткойн (LTC) адреса са продали изцяло своите притежания.

Анализът на Santiment, компания, профилирана в он-чейн данните, разкри спад на по-малките LTC адреси, които са намалявали своите салда.

Един от основните проследявани индикатори е общият брой на адресите в блокчейна на Лайткойн, които имат някакво количество от криптовалутата. Увеличението нормално значи възходящо приемане и нахлуване на нови вложители в мрежата. Обратно, намаляването допуска, че притежателите излизат от пазара, като унищожават портфейлите си. Макар че приемането значи дълготраен позитив, сходни всеобщи излизания могат да имат многостранни последствия за пазара.

Графиката, представяща адресите на Лайткойн с баланс, показва забележителен спад от към 199,000 през последните 10 дни, отбелязвайки най-значителния спад от октомври 2022 година насам, както се следи от Santiment. Забележително е, че през октомври 2022 година се наблюдаваше спад в бранша на криптовалутите като цяло, което се отрази на инвеститорската база на Лайткойн.

Сегашният спад обаче контрастира с неотдавнашните покачвания в бранша, което демонстрира смяна в настройките на вложителите към LTC. Въпреки това неспособността на актива да доближи представянето на своите аналози може да изясни тази неотдавнашна наклонност на разпродажба.

Една евентуална позитивна линия в тази ликвидация е, че тя включва най-вече по-малки портфейли, до момента в който по-големите субекти като акули и китове не престават да държат позициите си. Обикновено, колкото по-големи са притежанията, толкоз по-значително е въздействието на тези вложители върху пазара.

Ето за какво продължаващата религия на огромните държатели в Лайткойн може да е сигнал за оптимизъм за неговото бъдеще, без значение от дейностите на по-малките портфейли.

Santiment допуска, че въпреки пазарната стойност на LTC спрямо BTC да е намаляла с 55% за пет месеца, страхът, несигурността и подозрението (FUD) наред със спада на по-малките портфейли може да провокира поврат. Подобни трендове бяха следени през октомври на настоящата година, когато по-малките притежатели разпродадоха активите си, последвани от видимо нарастване на цената на Лайткойн.

Като се има поради мащабът на настоящето понижение на притежателите, в случай че акулите и китовете продължат да натрупат монети от тези по-малки притежатели, на хоризонта може да се появи още едно повишаване на цената на Лайткойн в близко бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР