Последните данни на ЦИК от тази сутрин определят ГЕРБ-СДС като

...
Последните данни на ЦИК от тази сутрин определят ГЕРБ-СДС като
Коментари Харесай

При над 95% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС с крехка преднина пред Има такъв народ

Последните данни на ЦИК от тази заран дефинират ГЕРБ-СДС като победител в изборите. Преброени са малко над 95 % от протоколите.
ГЕРБ-СДС води с нежна преднина. Техният резултат е 23.91 на 100 от гласоподавателите. С 23.66% втори са "Има подобен народ ". Оттук нататък всеки преброен глас може да наклони везните в една или друга посока.
Третата парламентарна мощ в 46-тото Народно заседание ще е Българска социалистическа партия с резултат от 13.63%. Отново с дребна разлика "Демократична България " заема четвъртата позиция със събрани 12.55 на 100 от гласовете.
Пети са Движението за права и свободи. Те печелят 10.59%. Шестото място е за обединението "Изправи се! Мутри вън! " с 5.04 на 100 от гласоподавателите.
ГЕРБ-СДС водят към този момент. Втори на този стадий остава "Има подобен народ ". Трета позиция за Българска социалистическа партия. Процент по-нисък е резултатът за Демократична България. Следва Движение за права и свободи, а шести са от "Изправи се! Мутри вън! "
Българските патриоти " - обединението включваща Вътрешна македонска революционна организация, Воля и НФСБ, са с резултат 3.21%. Партия "Възраждане " се подрежда зад Патриотите. Деветата позиция е за групировката на Васил Божков - „ Гражданска платформа Българско лято “ с към 2% от вота.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР