Последните данни на европейската статистика показват, че в края на

...
Последните данни на европейската статистика показват, че в края на
Коментари Харесай

Защо жилищата във Варна поскъпнаха драстично? 2000-2500 евро на квадрат - за хубавите имоти в центъра!

Последните данни на европейската статистика демонстрират, че в края на предходната година България е била на второ място по растеж на цените. На този декор жилищата в еврозоната за същия интервал са отбелязали спад с малко над 1%. Един от градовете с най-скъпи парцели у нас е Варна. 

Цените на парцелите несъмнено вършат усещане на хората във Варна. Габриела Куцарова счита, че  са прекомерно високи за естествената работна заплата, която получава всеки работещ човек в града. " Много мои близки си търсят апартамент, само че всички жилища, които купуват, са на лизинг или на заем, не се знае дали ще могат да го изплатят някой ден " изясни тя.

Радостина Николова споделя, че фамилията ѝ в момента си търси имот, но за страдание цените са доста високи. Въпреки това в сравнение с предходната година се забелязва спад.

А съгласно брокерите покачването на цените се дължи на все по-високото търсене. " Икономическите фактори са такива, че просто няма по какъв начин да е по различен метод. Кредитите са към момента необикновено ниски. Мисля, че всички фактори да има високо търсене са налице. Още повече, че тази неустановеност икономическа и международна, кара хората търсят нещо несъмнено, в което да си вложат парите. Имотите постоянно са преди всичко ", съобщи Ивайло Градев от Национално съдружие Недвижими парцели, съобщи NOVA. 

А от началото на годината парцелите в морската столица не престават да нарастват. " Офертните цени рядко кореспондират с действителните, само че на база осъществени покупко-продажби - покачването е сред 8 и 10 % ", уточни той. И добавя, че е обикновено във Варна цените да са високи, защото има доста бизнеси и приръст на популацията.

Над 4 млн. лева са икономисали софиянци, които са платили локалните си налози за 2024 година

Като съществени фактори, определящи избора на парцел, брокерите показват местоположението, положението и несъмнено - цената, която във Варна варира в необятен диапазон.

" В идеалния център цените стартират от 2000-2500 евро на квадрат - за хубавите парцели. Отивайки към не толкоз централните региони, приказваме за от порядъка на над 1500 евро. Крайните квартали към този момент са към 1000-1200. Все отново има доста изключения. Зависи напълно от парцела, от постройката, вида строителство и така нататък ", разясни Градев.

Но накъде се чака да вървят цените на парцелите оттук насетне? " Няма да паднат. Лично аз мисля, че ще продължат гладко, само че с доста мудни темпове да порастват, и може би до края на годината ще имаме още най-малко 15% растеж ", счита брокерът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР