Последните 24 часа нулево толерантните към корупцията претърпяха пълен повал

...
Последните 24 часа нулево толерантните към корупцията претърпяха пълен повал
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Кабинетът купува тайно газ от руски посредник! Ако изберат Рашков за шеф на КПКОНПИ, то той ще бъде свален по същия начин като този на КЕВР

Последните 24 часа нулево толерантните към корупцията претърпяха цялостен повал във връзка с законодателството си и подписаните меморандуми. Катастрофира правовата страна и правораздаването. 3 неща се случиха по тематиката енергетика. Това съобщи на брифинг в Народно събрание ръководителят н ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Конституционен съд разгласи за противоконституционен избора на ръководител на КЕВР. Той бе оспорен от ПГ на ГЕРБ-СДС. Вчера нулевотолерантните към корупцията сами прекратиха меморандума с Gemcorp. Затова приказваме, че е спекулация за 1 милиарда, добави тя.

Делян Добрев и Радомир Чолаков сезираха ДАНС с писмо, чиито материали към този момент са изпратени във ВКП за инспекция. Безпредметно е някой с някого нещо да договаря и договаря. Колкото по-бързо има избори, по бързо България може да се избави, съобщи Атанасова.

В началото на месец юни, с сътрудника Радомир Чолаков внесохме сигнал в ДАНС и до Бойко Рашков, добави депутатът Делян Добрев. " ДАНС ни уврдомяват, че Агенцията е направила инспекция и материалите са предоставени на Върховна касационна прокуратура по подготвеност. Засегнали сме тематики като покупката на газ от МЕТ, продажбата му на " Булгаргаз " на по-високи цени. Само от 1 договорка България е ощетена със 7 млн. ", сподели още той.

" Засегнали сме тематиката за неналичието на тръжни процедури за покупката на газ, вкарването на медиатори, които да пълнят нечии джобове. За май " Булгаргаз " е купувал газ от съветския медиатор. Българският консуматор заплаща двойни цени. За август се чака 60% нарастване. Затова не афишират цената, с цел да може рекордното нарастване да го разгласи Радев, сподели още някогашният енергиен министър.

Народният представител Радомир чолаков съобщи, че от този миг КЕВР няма ръководител. " Той е свален с решвние на Конституционен съд. Колеги като Христо Иванов, Ива Митева, Атанас Славов и Крум Зарков нямат право да употребяват повече словосъчетанието " правосъдна промяна ". Ако упорстват да одобряват закон за КПКОНПИ, да знаят че и той ще бъде противоконст. А изборът на Бойко Рашков - противозаконен ", акцентира Чолаков.

И предизвести:
" Ако шефът на КЕВР не освободи кабинета си до края на деня, ще го споходят доста тежки текстове от Наказателен кодекс "
Атанасова- Призовавам да внесете процедура за избор на нов ръководител на кевр.

Добрев напомни процедурата, по която се случи избора на ръководителя на КЕВР Станислав Тодоров - " Не отговаряше на изискванията, по които се организира процедурата ".

И добави: " От през днешния ден КЕВР няма ръководител. Ако не се избере идната седмица нов ръководител и Народно събрание се разпусне, КЕВР няма да има ръководител още 3 месеца ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР