Последните 12 месеца се оказаха повече от добри за компаниите,

...
Последните 12 месеца се оказаха повече от добри за компаниите,
Коментари Харесай

Защо сутрешното ви кафе може да поскъпне догодина?

Последните 12 месеца се оказаха повече от положителни за фирмите, които продават кафе, само че не чак толкоз за тези, които го създават и им го доставят. Но това може да се промени при започване на 2019 година, написа Fortune.

Исторически ниските цени на кафените зърна през 2018 година ще накарат фермерите да влагат по-малко в разгръщане на бизнеса и на доставките си. За това предизвестява Родриго Коста, който е специалист от бразилската компания Comexim.

" Това значи, че цените ще тръгнат нагоре на фона на предстоящ напредък на потреблението в световен мащаб ", изяснява той.

За това приказват и огромните вложения на този пазар на колосите в промишлеността, като Coca-Cola и Nestle.

" Няма по какъв начин всички по веригата да печелят ", споделя Лусио Диас, който е търговски шеф на най-големият кооператив за развъждане на кафени зърна Cooxupe. " Сега е времето на промишлеността ", добавя той.

Според него, както и по думите на негови сътрудници, идната година ще донесе опция доставчиците да вдигнат цените.

Според прогнозите на специалисти за Bloomberg фючърсите за 2019 година ще бъдат на стойност от приблизително 1,24 $ при такива от 1,15 $ през тази, което беше най-ниското им равнище за последните пет десетилетия.

Доказателство е и фактът, че цената на сорта арабика, който е желан от колоси като Starbucks, се срина с 20% на борсата в Ню Йорк до най-ниското си ниво от 2006 година насам./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР