Последните 10 дни с третата вълна много голям брой пациенти

...
Последните 10 дни с третата вълна много голям брой пациенти
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Когато има ваксини, ще работи всичко

Последните 10 дни с третата вълна доста огромен брой пациенти търсят помощта ни, показа в "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова. Само за три часа през вчерашния ден е получила 6 известия за пациенти, влезнали в коронавирус системата.

"Факт е, че пациентите изключително тези, които не са обезпечени, когато се разболеят нямат опция да получат безплатните PCR, които даваме за обезпечените пациенти. Те не търсят лекарска помощ, тъй като нямат персонален доктор. Но в края на краищата и тези хора боледуват. Непрекъснато се пита за какво при нас е по този начин смъртността. Защото имаме доста пациенти здравно неосигирени без PCR и антигенни проби, които не са влезнали в системата. Те не съществуват като заболели за системата ", изясни доктор Николова.
Тя моли, в случай че хората имат признаци, да се обадят на персоналния доктор, да не се разхождат.

"Издаваме отдалечени посоки за PCR. Вие ми се обаждате, казвате признаците, издавам електроно направление, отивате в лабораторията и ви се взема на момента теста ", изясни доктор Николова.

Относно рецензиите към имунизационния проект доктор Николова изясни, че когато има ваксини, ще работи всичко.

"Представете си, в случай че работят зелените коридори. 4000 общопрактикуващи лекари, мобилни екипи, тогава ще могат да се поставят количествата ваксини сега, в който се получат. Има предпочитание да се слагат ваксини, има лекари, които имат голямо предпочитание да слагат ваксини. Сега се договорят количества с Европейски Съюз и не сме спрели да слагаме ваксини. Ще дойдат, ще ги слагаме за дни ", съобщи доктор Николова.
Общопрактикъващите лекари в България са 4000. По 20 васини да сложат дневно си представете какво количество ще се случи, добави тя.

"Най-добрата ваксина е поставената ваксина. Хората би трябвало да дойдат и да се имунизират, тъй като в този момент един чака "Джонсън ", различен чака "Спутник ", не се знае какво ще му се случи, до момента в който чака да пристигна тази ваксина, която той си е решил ", сподели още доктор Николова.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР