Последните 10 дни на януари ще са студени и с

...
Последните 10 дни на януари ще са студени и с
Коментари Харесай

Идват най-студените дни за месец януари

Последните 10 дни на януари ще са студени и с чести превалявания от сняг. В идващите дни обстойно ядро арктически въздух ще се настани на територията на Украйна и Европейска Русия и ще смъкна температурите в цяла Източна Европа. Студеният фронт на този циклон ще премине над Балканите, заключи " Нова телевизия ".

В петък ще превали сняг - по-интензивно - в западната половина на страната и по-слабо - в Централна България.

В хода на деня преваляванията последователно ще се изнесат на изток, до момента в който в крайните северозападни региони облачността ще се раздра. Вятърът ще се усили с ледени пориви, които ще са най-осезаеми в Дунавската низина. Температурите ще се намалят и в най-топлата част на денонощието ще се двоумят сред 0 и 5 градуса.

През почивните дни времето ще остане искрено студено, с изключително ниски температури в ранните часове в някои елементи на Западна България, където ще се оформят краткотрайни разкъсвания на облачността. Там тук-там термометрите ще демонстрират до минус 10 - минус 12 градуса. Дневните температури в събота и неделя ще се движат към нулата в цялата страна. И през двата дни облачността ще е променлива, забележителна - към планините и в Североизтока, където ще има валежи от сняг.

В началото на последната цялостна януарска седмица нахлуването на леден въздух от север ще продължи, а температурите ще паднат още. Валежите от сняг в понеделник ще са нищожни с разкъсвания на облачността. През деня термометрите ще се двоумят със стойности към нулата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР