Последните 10 дни на януари ще са студени и с

...
Последните 10 дни на януари ще са студени и с
Коментари Харесай

Чакат ни студени януарски дни с чести валежи от сняг

Последните 10 дни на януари ще са студени и с чести превалявания от сняг. В идващите дни обстойно ядро арктически въздух ще се настани на територията на Украйна и Европейска Русия и ще смъкна температурите в цяла Източна Европа. Студеният фронт на този циклон ще премине над Балканите още в нощта против петък.

В хода на деня преваляванията последователно ще се изнесат на изток, до момента в който в крайните северозападни региони облачността ще се раздра. Вятърът ще се усили с ледени пориви, които ще са най-осезаеми в Дунавската низина. Температурите ще се намалят и в най-топлата част на денонощието ще се двоумят сред 0 и 5 градуса.

През почивните дни времето ще остане искрено студено, с изключително ниски температури в ранните часове в някои елементи на Западна България, където ще се оформят краткотрайни разкъсвания на облачността. Там тук-там термометрите ще демонстрират до минус 10 - минус 12 градуса. Дневните температури в събота и неделя ще се движат към нулата в цялата страна. И през двата дни облачността ще е променлива, забележителна - към планините и в Североизтока, където ще има валежи от сняг.

В началото на последната цялостна януарска седмица нахлуването на леден въздух от север ще продължи, а температурите ще паднат още. Валежите от сняг в понеделник ще са нищожни с разкъсвания на облачността. През деня термометрите ще се двоумят със стойности към нулата.

През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт. През нощта облачността от северозапад ще се усили и в Западна България, както и в обособени североизточни региони ще има превалявания най-вече от сняг. През деня в по-голямата част от Южна България ще превалява сняг, тук-там в низините подправен с дъжд. След обяд от северозапад облачността ще стартира да се раздира и понижава. С сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух. Сутрешните температури ще са сред минус 3° и 2°, в София към минус 1°, оптималните към 14 ч. ще са сред 0° и 5°, в София - към 0°; до края на денонощието сензитивно ще се намалят и в съвсем цялата страна и ще станат негативни.

Утре над Черноморието облачността ще е забележителна и тук-там ще превали дъжд, след обяд подправен със сняг. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Температурите ще се намаляват и към 14 ч. ще са 3-5°. Температурата на морската вода е към 7°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Утре на планините ще превалява сняг. Привечер преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Температурите бързо ще се намаляват и към 14 часа на височина 1200 метра ще е към минус 4°, на 2000 метра - към минус 9°.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР