Последни модели автомобили, излезли преди 2-3 месеца от поточните линии

...
Последни модели автомобили, излезли преди 2-3 месеца от поточните линии
Коментари Харесай

Автокрадците изнагляха тотоално! Крадат чисто нови автомобили заради фар за 20 лева

Последни модели коли, излезли преди 2-3 месеца от поточните линии на заводите, към този момент се крадат единствено поради комплект фарове, прагове или калници. Причината е, че при някои японски или корейски марки, които са доста всеобщи у нас, доставката на части лишава повече от месец, до момента в който дойдат с кораби от Европа, а оттова би трябвало да продължат към България, написа „ Телеграф “.

В същото време това са детайлите, които най-често би трябвало да се подменят при едно леко блъскане на пътя. Тъй като притежателите отхвърлят да чакат един месец, с цел да се качат още веднъж в новите си коли, единствено няколко часа след приемане на поръчката крадците доставяли освен фар или навигация, а цяла кола в сервиза. Това оповестяват служители на реда, проверяващи закононарушения, свързани с МПС. Заради напредването на технологиите кражбата на целия автомобил при някои марки към този момент става по-бързо от свалянето на самите фарове.

Голяма неточност на производителите е, че при много нови модели изписват номера на шасито, прочут още като VIN номер , на планка до предното стъкло. Комбинацията от числа и букви е задоволителна за крадеца, с цел да му изработят след това препис на ключа, с който да отвори набелязаната кола и да я възпламени без разтрошаване. За задачата множеството хакери, които доставят джамбазите с техника, са се записали в интернационалните ключарски уеб сайтове.

Когато в тях се вкара VIN номерът на колата, уеб сайтът изпраща PIN код за чипа на ключа. Услугата се заплаща против 12 $ за едно генериране на ПИН, което е към 20 лв. или против месечен абонамент. По този метод се вършат напълно законно дубликати на изгубени ключове, само че българските крадци и компютърните експерти към тях също се възползват от ключарските техники. Според експерти по автомобилна диагностика задоволително е VIN номерът на колата да бъде залепен с черно тиксо или друга лепенка и возилото към този момент няма да може да бъде откраднато по този метод.

Почти никои от притежателите обаче не взимали тази обикновена, само че доста ефикасна мярка. Друга част с изключение на фаровете, поради които крадяли японски и корейски возила, били праговете. Причината е, че доста от дамите, на които са им подарили чисто нова кола, не преценявали височината на бордюрите и при качване ги смачквали. Тъй като колата имала каско, отивала в приближен сервиз за ремонт. В някои от случаите имало изрязване на предел от друга кола и монтиране на ударената. При фаровете се случвало да се сложи подобен от 2016 година на кола от 2017 година, само че в довереният сервиз е изписан като чисто нов. Единствено в случай че клиентът тръгне да ревизира по заводски номер би могъл да разбере, че са му го сменили с към този момент употребен. В момента най-защитени са немските коли, регистрират проверяващи.

При „ Мерцедес “ и БМВ се отмъкват моделите до 2012 година, при „ Ауди “ до 2014 година, а при „ Фолксваген “ до 2015 година Причината е, че при най-новите модели ПИН кодът за ключа е записан на части модули на автомобила. Така да вземем за пример част от него сре намира в електрониката за скоростната кутия, друга част в таблото и крадците не могат да прочетат цялата информация и да я съберат. „ Когато излезе нов модел, се купуват две идентични чисто нови лимузини и се дават на експертите, изработващи техниката за обири, да упражняват, до момента в който не съумеят да обучат нов ключ “, изясняват осведомени.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР