Последни метри от новата настилка остават до окончателното завършване на

...
Последни метри от новата настилка остават до окончателното завършване на
Коментари Харесай

Последно: Асфалтират нов участък от бул. Христо Ботев

Последни метри от новата настилка остават до окончателното довеждане докрай на ремонта на северното платно на бул. „ Христо Ботев “ сред гарата и Коматевския надлез, видя репортерът на „ Марица “.

Строителите работиха през днешния ден до 15 часа, макар че е почивен ден, не престават и в неделя.

На булеварда се поставя финален слой асфалт, който „ запечатва “ настилката. Целта е да устоя на натоварения трафик и високи температури в Пловдив през лятото.

Едновременно за преасфалтиране се приготвя още един сектор от бул. „ Христо Ботев “ – през автогара Юг.



Северното плато в тази права до светофарите към този момент е разграничено на два коридора, с цел да не се стопира придвижването, когато тръгнат строителните машини. В понеделник и тук стартират да подменят настилката.

Колите се движат в една колона, което неизбежно ще провокира още веднъж огромни тапи.

„ Планираме в сряда да приключим сектора пред автогара Юг, а в четвъртък да приключим работата напълно на бул. „ Христо Ботев “ от ул. „ Кавала “ до Стоматологичен факултет “, сподели техническият началник на обекта инж. Валентин Алексиев.

Няколко дни след нескончаем тормоз в тапи по бул. " Христо Ботев " се пътуваше по-леко, само че се вижда, че ремонтът върви към края.

На отбивките към локалното платно също се поставя нова настилка, както и в „ ухото “ от бул. „ Христо Ботев “ до „ Копривщица - изток “, където сменят водопровода.

Булевардът е с нова маркировка в правата около Младежкия рид от Стоматологичен факултет до Коматевския възел. Хоризонтални пътни знаци са нанесени и върху новия асфалт на Коматевско шосе.

Ремонтът на тръбопровод и пътната настилка се правят от В и К – ЕООД.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР