Последната засега публична поява на Елизабет II бе на 6

...
Последната засега публична поява на Елизабет II бе на 6
Коментари Харесай

Докторите на кралица Елизабет II са обезпокоени за състоянието й

Последната към този момент обществена поява на Елизабет II бе на 6 септември, когато одобри Лиз Тръс и ѝ разпореди да сформира държавно управление.
Кралицата на Англия Елизабет II има здравословни проблеми и лекарите са загрижени за нейното положение, оповестиха от Бъкингамския замък публично и новината хвърли в паника Обединеното кралство.

В формалното изказване се споделя, че " след спомагателна преценка тази заран, лекарите на кралицата са загрижени за нейното здраве и предложиха тя да остане под здравно наблюдаване ".
96-годишната Елизабет II се намира в замъка Балморал в Шотландия, където преди два дни разпореди на Лиз Тръс да сформира английското държавно управление.
Има признаци обаче, че положението на кралицата е по-тежко от обявеното, твърди Би Би Си. За това приказва самият факт, че извънредно резервираният по тази тематика Бъкингамски замък прави публично изказване за нейното здраве.

Тази теза се поддържа и от кралския историк Анна Уайтлок, професор по история на монархията в Лондонския университет. Според нея формалното изказване от Бъкингам допуска " явно доста съществени времена " и посочва " че краят не е доста надалеч ".
Освен това незабавно откакто стана ясно, че Елизабет има проблеми, стартира напредване членове на кралското семейство към Балморал и това е показателно за сериозността на обстановката.
Престолонаследникът принц Чарлз незабавно е отпътувал към Балморал дружно със брачната половинка си Камила. Същот остори и херцогът на Йорк - принц Андрю. Графът и графинята на Есекс Едуард и Софи също пътуват натам, а принцеса Ан към този момент е в Шотландия. 
Дори отдръпналите се от дворцовия живот принц Хари и брачната половинка му Мегън оповестиха, че потеглят за Шотландия.
Преди малко бе обявено, че всички 4 деца на Елизабет са към този момент при нея в Балморал, също както и принц Уилям. Херцогинята на Кеймбридж - Кейт, обаче е останала в Уиндзор, защото принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи през днешния ден са на първия си цялостен ден в новото си учебно заведение - Ламбрук.
След вестта за здравословните проблеми на монарха в британския парламент е почнала блъсканица, до момента в който в Камарата на общините депутатите изслушваха изказванията за цените на силата и помощта за сметките на семействата. Раздаваха се бележки, министър председателят Лиз Тръс бе осведомена, също както и водача на опозицията и ръководителя на Народното събрание, а малко по-късно и залата бе опразнена.
В " Туитър " Кентърберийският свещеник разгласи, че се моли за кралицата, а някогашният министър председател Дейвид Камерън изрази дълбока угриженост за нея. 

My prayers, and the prayers of people across the and the nation, are with Her Majesty The Queen today.

May God’s presence strengthen and comfort Her Majesty, her family, and those who are caring for her at Balmoral.
— Archbishop of Canterbury (@JustinWelby)
 
Източници: segabg.com, mediaool.bg
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР