Последната тренировка на ЦСКА беше по-различна от обичайното. Тя ще

...
Последната тренировка на ЦСКА беше по-различна от обичайното. Тя ще
Коментари Харесай

ЦСКА сбъдна една детска мечта

Последната подготовка на ЦСКА беше по-различна от нормалното. Тя ще остане вечно в съзнанието както на футболистите и треньорите, по този начин и на едно дете, което сбъдна фантазията си.

12-годишният Алекс Недков е почитател на ЦСКА и сега играе най-важния мач в живота си. Той е с диагноза Остра лимфобластна левкемия и е настанен за лекуване в онкологичното поделение на УМБАЛ " Царица Йоанна-ИСУЛ ". Предстои му дълга битка, която с изключение на всичко друго, е обвързвана и с доста финансови средства, непостижими за фамилията на Алекс.

За да помогне на младия армеец, кондиционният треньор Кирил Динчев провежда търг за фланелката на Евандро, с която той означи победното попадение против Осиек на " Армията ". Търгът беше извоюван от любимеца на публиката - Кирил Десподов, който подари 1300 евро за лекуването на дребното алено сърце.
 Кирил Десподов подкрепя благотворителна идея на ЦСКА
Кирил Десподов подкрепя благотворителна идея на ЦСКА

Бившият футболист на ЦСКА завоюва търга за фланелката на Евандро

Отборът ни реши да поддържа Алекс освен финансово. Свързахме се с околните на детето и организирахме среща въз основата в Панчарево с обичаните му футболисти. Малкият воин смяташе, че отива на разходка към езерото, само че в действителност се озова на тренировката на отбора ни.

В този миг Алекс беше най-щастливото момче на света. Той се срещна със своите идоли, събра подписите им върху топка на ЦСКА, направи си фотоси за спомен и получи специфични дарове, измежду които и бутонки от сърцатия полузащитник Кристиян Малинов. Изненадите не стопираха дотук - армеецът се включи в заниманието на отбора ни, като даже получи шанса да бие дузпи на Витаутас Черниаускас и му означи няколко гола.

Играчите пожелаха скорошно излекуване на новия си другар, а той на тях - купа и Купа на България. Всички си дадоха обещание един на различен, че ще се борят гневно, с цел да реализират още значими победи.

Вярваме, че Алекс ще пребори подлата болест!

Дарителска сметка в Райфайзен банк:

IBAN BG96RZBB91551082921088

Титуляр: Оля Любомирова Георгиева-Недкова
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР