Последната седмица на август започва с горещо лятно време. В

...
Последната седмица на август започва с горещо лятно време. В
Коментари Харесай

Септември започва с прохлада и валежи

Последната седмица на август стартира с горещо лятно време. В понеделник на разсъмване на изолирани места към крайбрежието ще има мъгла. Денят обаче ще е безоблачен и съвсем слънчев. Около планините в Югозападна България следобяд ще се покажат облаци с минимална възможност за временен дъжд. Дневните температури остават без особени съмнения – сред 33 и 38-39 градуса.



В идващите дни в централното Средиземноморие ще се оформи просторен циклон със мощни ветрове, гръмотевични процеси и проливни превалявания. България ще попадне в периферията на циклона. Във вторник следобяд и вечерта в западните и някои централни региони облачността ще е гръмотевична с местни, краткотрайни, на моменти интензивни превалявания с капацитет за градушка. В рамките на денонощието източните елементи на страната ще останат слънчеви.

Атмосферата ще остане неустойчива. До края на работната седмица ще има условия за краткотрайни гръмотевични превалявания, на повече места в Дунавската низина. В четвъртък вечерта и в петък процесите ще обиден и източните региони на страната. В обособени точки на Северна България през този интервал ще се излеят по-значителни количества дъжд.

Междувременно в хода на седмицата ще усетим захлаждане – температурите ще се намалят осезаемо в цяла Западна, в доста региони на Централна, а към края на интервала и в Източна България.

В първите 4-5 дни на септември времето ще е по-нестабилно с променлива облачност, условия за превалявания и дневни температури в интервала от 25 до 31-32 градуса. След това чувството за късно лято ще се върне с повече слънце и по-високи температури.

По крайбрежието идната по-динамична конюнктура ще обхване дните към началото на септември. Първите 2-3 дни на месеца ще преминат с краткотрайни превалявания с гръмотевична интензивност. След това времето бързо ще се стабилизира и още веднъж ще поеме по своя летен темп. Температурите до края на август ще се движат до 29-30 градуса, а от началото на септември ще се намалят леко до към 26-27 градуса.

Седмица напред морето ще е умерено във вторник и по-късно още веднъж в самото начало на септември. В понеделник, сряда следобяд и четвъртък вълните ще са с височина към и над метър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР