Последната седмица бе изключително тежка за служителите на летище София,

...
Последната седмица бе изключително тежка за служителите на летище София,
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Проверки побъркаха летището, плащат извънредния труд през... януари

Последната седмица бе извънредно тежка за чиновниците на летище " София ", откакто представители на Европейската комисия направили редица инспекции, научи Lupa.bg. В инспекцията, обвързвана с влизането на България в Шенген, която взели участие десетки проверяващи от чужбина, не предходна без разтърсвания, само че в последна сметка всичко приключило като в приказките - с прекрасен край.

Резултатът на този стадий е позитивен, само че в последна сметка се чакат крайните изводи, които ще бъдат подготвени напълно скоро.

Различните отдели били подложени на разпити по процедурите, касаещи сигурността на въздушния ни превоз, обслужването на полетите от трети страни, както и за самата сигурност. И това в продължение на седмица, която била доста натоварена, а шефовете на другите звена били " под па̀ра " и даже работили повече от подчинените си, с цел да мине всичко безпрепятствено и без разтърсвания.



В някои отдели чиновниците били приканвани да дават ексклузивен труд - несъмнено, по избор, защото дефицитът на личен състав на летището е огромен, само че на този стадий няма нови назначения, а тези, които желаят да напущат работа, били улеснявани със стремително култивиране на документите от администрацията.

В последна сметка се оказало, че който бил склонен да дава ексклузивен труд, ще получи спомагателните хонорари... през януари!

За да бъде позволена България в Шенген сигурността на летището и въздушния ни превоз би трябвало да дава отговор на избрани критерии, които би трябвало да бъдат покрити от наша страна - нещо, което на този стадий е много по-различно. Докладът въз основата на инспекцията ще бъде разискван на експертно равнище на 26 октомври, а се чака при започване на декември да има и вероятно решение за присъединението ни към Шенген.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР