Последната предкризисна година - 2019 г., ще остане като красив

...
Коментари Харесай

Най-динамичните транспортни компании: Ускорение преди катастрофа

Последната предкризисна година - 2019 година, ще остане като хубав спомен за фирмите в превоза. Годината беше добра за превозвачите по суша, вода и въздух, огромни или дребни. А най-растящите междинни и дребни предприятия в класацията на " Капитал " - " Гепард ", имат с 118.8 млн. лева повече доходи за 2019 година, в сравнение с година по-рано. И общите им обороти са 248 млн. лева

2019 година по-нищо не предвещаваше това, което се случи в бранша през актуалната 2020 година Транспортът се оказа една от огромните жертви на COVID-19.

Първо пристигна потопяването на морските транспорти, движещи се на вълните на китайската стопанска система. После към проблемите на автомобилните компании като пакета " Мобилност " и тол таксите се прибави блокирането на границите. Превозвачите на товари по суша започнаха да работят в изискванията на цялостна непредвидимост, която продължава и все още, като рисковете от нови блокади остават на дневен ред. Драматичен беше резултатът на корона рецесията и върху автобусните транспорти. Но най-тежко катастрофира авиацията. Последствията от рецесията там най-вероятно ще останат с години.
Автор: Капитал Под следена температура
Лидерът в тазгодишната ранглиста на " Капитал " за най-динамичните дребни и междинни предприятия - " Гепард ", е логистичната bERS Logistics. Компанията Компанията е профилирана в логистиката на артикули под следен температурен режим, като над 80% от приходите идват от тази активност.

През 2017 година групата bERS посредством своето сдружение " бЕРС лоджистикс " закупи бизнес активността на " Унивег България ".

" бЕРС лоджистикс " започва логистичната си активност през 2005 година с построяването на логистичния център " bERS Казичене ". Дружеството " Унивег България " пък бе част от белгийската група Greenyard, която е европейски водач с произвеждане и търговия на плодове и зеленчуци към веригите магазини в Европа. С придобиването на сдружението се усили мащаба на оперативната активност на bERS Logistics.
Гепард Класация на най-динамичните дребни и междинни компании в България Годишната ранглиста Гепард изследва динамичността на развиването на дребния и междинен бизнес в България за предходната година, а главният индикатор е растежът на приходите: ➤ Данни за над 2243 компании: доходи, облага, личен състав ➤ Разпределение на водачите по райони и браншове ➤ Анализи и сполучливи истории 2019 година е била третата поредна сполучлива за дребните и междинните предприятия: ➤ Приходите на най-хубавите са достигнали 28.5 милиарда лева ➤ В топ 10 попадат компании от седем разнообразни бранша ➤ В София и Пловдив се намират над 50% от фирмите в класацията.Разбираемо е, че 2020 година няма да е същата поради корона рецесията - постъпленията и облагите ще намалеят съществено, а идната ще е изпълнена с доста незнайни.
" През 2019 година завърши консолидацията на приходите в " бЕРС лоджистикс ", изяснява аргументите за сериозния растеж Николай Николов, шеф бизнес обмисляне и развиване и съсобственик в компанията.

" Същевременно през 2018 и 2019 година bERS разшири съдействието си с " Билла България ", " Лидл България " и голям брой други микро-, дребни и междинни компании, които създават и търгуват с бързооборотни артикули ", продължава той. bERS е поела дейностите им, свързани с интернационален и вътрешен превоз, предпазване, обработка на поръчки и доставки до магазинната мрежа в София и Пловдив посредством нашата услуга за логистична дистрибуция. " Органичният ни растеж обаче също не е дребен - над 22% на годишна база, сравнявайки 2019 с 2018 година ", споделя още Николов.

През 2020 година в разгара на COVID-19 пандемията " бЕРС лоджистикс " отвори онлайн бакалия, като интернет магазинът се назовава " Хляб и сол " и предлага: храни, питиета, козметика, за дома и офиса, за майки и деца, домашни любимци.
Автор: Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР