Последната победа на Рафаел Надал от Големия шлем е на

...
Последната победа на Рафаел Надал от Големия шлем е на
Коментари Харесай

Надал: Джокович е най-великият

Последната победа на Рафаел Надал от Големия шлем е на Откритото състезание на Франция през 2022 година, само че откакто Новак Джокович усъвършенства достижението му от извоювани трофеи в мъжкия тенис, испанецът призна, че сърбинът е най-хубавият състезател в историята.

Джокович победи на Откритото състезание на Съединени американски щати, с цел да завоюва трета купа от Големия шлем тази година. В кариерата си той има 24 трофея, с две повече от Надал.

" Вярвам, че числата са си цифри и статистиката си е статистика. В този смисъл Джокович има по-добри индикатори от моите и това е несъмнено ", сподели Надал в изявление за вестник " Ас ". " Това е истината. Останалото са желания, ентусиазъм, чувства, които единият или другият може да ви съобщи, с цел да харесате мен или него повече. По отношение на извоюваните трофеи Джокович е най-хубавият в историята и няма какво да обсъждаме този въпрос ", добави испанецът.

Надал страдаше от проблеми с травми през последните години, като пропусна и Откритото състезание на Съединени американски щати през 2021 година поради проблем с крайници, който го мъчеше през цялия сезон. Той обаче не желае това да се употребява като опрощение. " Както постоянно, всеки може да пояснява историята както желае, само че аз имах доста травми. Лош шанс за мен или неприятен шанс, че тялото ми реагира по този метод. Това също е част от спорта. Поздравявам го за всичко, което реализира ", добави Надал.

37-годишният испанецът похвали представянето на сънародника си Карлос Алкарас, който завоюва " Уимбълдън " тази година. " Той беше международен номер 1 до неотдавна. Въпреки че е доста млад, на процедура той е единственият противник на Джокович сега ", разяснява Надал.

Въпреки че към този момент не е номер 1 по трофеи от Големия шлем, испанският тенисист е повече от удовлетворен от това, което е постигнал в кариерата си досега.

" Казах го, когато бях с най-вече трофеи от Шлема, споделих го, когато бяхме равни с Джокович и го споделям в този момент, когато към този момент съм на второ място. Няма да бъда този, който се пробва посредством персонална битка да бъде това, което не съм. Аз съм доста удовлетворен от всичко, което съм постигнал ", сподели Надал.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР