Последната партида мед на пазара не просто е със съмнително

...
Последната партида мед на пазара не просто е със съмнително
Коментари Харесай

Отровен мед заля пазара

Последната партида мед на пазара не просто е със подозрително качество, а е напряко отровна. Това разкриват производители, осведомени с казуса. Според тях естественият артикул е бъкан с токсини поради всеобщото отнасяне с хербициди на земеделските култури против бурени.
„ Пчелите кацат върху напръсканите със мощни химикали растения, а след това придвижват отровата напряко в кошера”, изясняват най-елементарно специалистит. Така пчелите събират ГМО дружно с прашеца на такива растения. Отравянето на пчелите всеобщо предизвиква така наречен глифозат, който е тип хербицид, с който пръскат тревата.
За жал, няма по какъв начин да познаете дали медът в буркана е първокласен, или съдържа нездравословни субстанции, предизвестяват експертите. Вредният артикул обаче нито на външен тип, нито на цвят и даже на усет не демонстрира дали съдържа нездравословни субстанции. За да се разбере дали естественият артикул е с положително качество и дава отговор на критериите, би трябвало да мине през проучване. Това може да се направи само при предпочитание на производителя. В централната лаборатория към Агенцията за сигурност на храните се вършат такива, само че пострадалите се постанова да платят от личния си джоб, с цел да се откри дали в медът е токсичен с хербицид. Следят се общо към 10 индикатора като усет, цвят, полен, захароза, водно наличие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР