Последната игра на Riot Games, , се радва на изключително

...
Последната игра на Riot Games, , се радва на изключително
Коментари Харесай

Riot ще записва всички гласови чатове във Valorant в опит да спре троловете

Последната игра на Riot Games,, се радва на извънредно внимание от страна на почитателите, само че като всяко мултиплеър заглавие, става и източник на голям брой кавги, предизвикани от недоброжелатели. Затова разработчикът заяви, че се е принудил да записва всяка секунда от вътрешния гласов чат на играта . Който не желае да бъде записван, би трябвало да употребява единствено писмения чат, и то в сходство с новите условия на прилагане, сложени от компанията. Неин представител съобщи:

„За да можем да предотвратим играчи, употребяващи връзките, с цел да тормозят другите, да използват недодялан език и като цяло да нарушават вашето прекарване, би трябвало да знаем какво се говори“.

Riot Games загатва използването на новите ограничения само във Valorant, само че не е изключено да работи по същия метод и в League of Legends. Все отново това е още едно извънредно известно мултиплеър заглавие, използвано от огромен брой тролове. Riot желае и да увери, че ще слуша записите само при подаден сигнал за противопоказно държание от страна на геймърите. Ако такова деяние бъде подхванато, записите ще бъдат изпратени на засегнатите страни и неотложно изтрити от сървърите след разрешаване на случая.

Записването на гласовия чат е нова и необикновена процедура. Отдавна е ясно, че текстовият чат се съхранява на сървъри за всяко мултиплеър заглавие, до момента в който гласовите известия остават без надзор. Трябва да отбележим, че Sony е измежду първите компании, създали стъпка в записването на гласовия чат. Компанията включи такава функционалност във фърмуера на PlayStation 5 неотдавна. Колкото и да не се харесва този способ на надзор на геймърите, надали ще се сбогуваме с него, откакто потреблението му става все по-широко. има намерение да вгради още разнообразни механизми за идентифициране и изхвърляне на тролове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР