Последната голяма любов на Невена Коканова – морякът Лъчезар, е

...
Последната голяма любов на Невена Коканова – морякът Лъчезар, е
Коментари Харесай

Какво се случи с последния мъж на Невена Коканова?

Последната огромна обич на Невена Коканова – морякът Лъчезар, е умрял мистериозно край крайбрежията на Ню Орлиънс, Америка, описват съседи на иконата на българското кино и спектакъл от село Иглика, написа вестник Ретро.

Мъжът, който незабравимата актриса обичала в края на живота си, работел на огромен транспортен съд в Щатите дружно със стотици хора екипаж от целия свят. Никой от сътрудниците му не знаел, че го мъчела тежка меланхолия след кончината на обичаната му Невена, която умря от рак през 2000 година, до момента в който не го разкрили безжизнен в каютата му. Според тях Лъчезар лишил тихомълком самичък живота си, а единственият му непосредствен човек в родната България в миналото, била Невена.

Двамата се срещнали 5 години откакто тя губи брачна половинка си Любомир Шарланджиев и затваря сърцето си за любовта. Случайната среща с 10 години по-младия от нея моряк обаче обръща ориста ѝ. По това време звездата от „ Тютюн “ и „ Крадецът на праскови “ си купува остаряла къща в село Иглика в Габровския Балкан и нейни съседи и до момента си спомнят, че са виждали Лъчезар да зида дувара на парцела, където Невена го поканила да заживеят дружно.

Нито един от мъжете, оставили отпечатък в сърцето на легендата на българските кино и спектакъл, към този момент не е сред живите. Единственият ѝ брачен партньор – режисьорът Любомир Шарланджиев-Шарлето, умира 21 години преди нея. Докато кариерата на Коканова процъфтява, през 1986 година Шарланджиев изпада в тежка меланхолия. От Централен комитет стопират кино лентата му „ Прокурорът “ с Георги Георгиев-Гец в основната роля. Шарлето тежко претърпява неуспеха и се поболява. Макар Невена да се опитвала до последно да му дава кураж, той умрял ненадейно година по-късно, единствено на 48.

10 години след нея пък от този свят си отива и Раде Миркович, с който изживяват една от най-емблематичните любовни истории на предишния век. На снимачната площадка на „ Крадецът на праскови “ режисьорът Въло Радев я среща с огромния сръбски артист. „ При идването ми във Велико Търново, където бяха фотосите, първият човек, който видях, беше Невена. Тя беше толкоз красива и земна, че дъхът ми спря. Още на първия дубъл се усети, че сред нас прехвърчат искри… Поканата за фотоси в България в това време ми се видя като избавителен транспортен съд. Бях в персонална и професионална рецесия. Освен това бракът ми се разпадаше, имах язва на стомаха, бях и изцяло отчаян от приятелите си… “, споделя в едно от последните си изявленията Маркович за любовната им спекулация с Невена.

След фотосите на кино лентата в началото Раде се върнал при брачната половинка си, само че след това я напуснал и с Коканова били двойка, макар че тя към момента била омъжена за Шарлето. Актрисата постоянно пътувала до Белград при него, срещнала се даже с майката на Маркович. На разлъка му споделила: „ Обичам те, само че него го боготворя. Не мога да го зарежа и да потегли с теб, тъй като доста ще го нараня “, споделя след време Раде, който след това се връща при някогашната си жена, която му ражда наследник. Сръбската кинозвезда умира през 2010 година, дни преди да навърши 89.

Покойник е и Нейчо Попов, който преди време също си губи мозъка по Невена. Мъжът на Стоянка Мутафова имал къса любовна случка с колежката ѝ, само че макар скандалната невярност двете актриси не просто си простят прегрешенията, само че и до гибелта на Коканова са близки приятелки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР