Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг е прелестен роман

...
Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг е прелестен роман
Коментари Харесай

Предложение за четене: „Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг”

„ Последната дворна ликвидация на Фейт Бас Дарлинг ” е възхитителен разказ за историята на няколко генерации от изтъкнат тексаски жанр, за пропуснати благоприятни условия и нови шансове, за милосърдие и възмездие.

В навечерието на новото хилядолетие и директно преди края на своя живот ексцентричната и заможна Фейт Бас Дарлинг взема решение да разпродаде старинните движимости, съхранили историята на пет генерации от рода ѝ и един куп съкровени фамилни секрети.

Защо? Защото „ Бог ѝ е пошушнал да го стори ”.

Жителите на скромното тексаско градче се стичат на моравата пред красивата къща от ХIХ в., където ги чака изящна сбирка от антики, предлагани на безценица.

Обрисувани с добродушен подбив и в живописни детайлности, хора и предмети се търсят и намират, описват злокобни, трогателни и вдъхновяващи истории, пресичат пътищата си и се насочат в нови направления.

Романът слага значително въпроси: Притежават ли ни нашите притежания? Какво е човек без своите мемоари? Как поддържат връзка нашите персонални вселени?

За създателя

Линда Рътлидж живее, пътува и разгласява като публицист на свободна процедура в редица огромни национални и интернационалните издания. Нейните литературни творби, първата ѝ обич, печелят стипендии и награди от Съвета по изкуствата на Илинойс, Писателската лига на Тексас, фондация „ Рагдейл “, Атлантическия център по изкуствата и други.

Заедно със брачна половинка си живее край град Остин, щата Тексас. „ Последната дворна ликвидация на Фейт Бас Дарлинг “ е дебютният ѝ разказ – една история за честността и храбростта, за обичта и отчуждението, за дребнавостта, щедростта и взаимната приемливост.

Книгата има очарователна кино акомодация, озаглавена Клер Дарлинг, с присъединяване на Катрин Деньов и Киара Мастрояни.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР