Последната дума имат народните представители в пленарната залаДепутатите от комисията

...
Последната дума имат народните представители в пленарната залаДепутатите от комисията
Коментари Харесай

Външната комисия прие проект за предоставяне на финансова и техническа помощ на Украйна

Последната дума имат народните представители в пленарната зала

Депутатите от комисията по външна политика одобриха план на решение, с което Народното събрание да даде „ зелена светлина” на държавното управление за оказване на „ финансова и техническа помощ за защитни цели на Украйна”. Военна помощ категорично не е упомената. Последната дума имат народните представители в пленарната зала, съобщи NOVA.

В съвещанието на комисиятаучаствахаминистърът на защитата Драгомир Заков и заместник-външният министър Ирена Димитрова.Разгледани бяха три проекторешения. Предложенията наГЕРБи „ Демократична България " бяха за предоставянена военна помощ за Украйна. Тебяха отхвърлени.

Атанас Михнев показа проекторешението на парламентарната група на „ Продължаваме промяната”, импортирано през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция. В него се показва, че се дава мандат на държавното управление да разиска и приложи пакет от ограничения, свързани с войната в Украйна. Те са в три посоки - оказване на помощ на Украйна - филантропична, финансова и техническа за защитни цели съгласно потребностите на Украйна и съгласно опциите на България; повсеместен пакет от ограничения за превъзмогване на последствията от наложените наказания в стопански, финансови и обществен пакет, както и във връзка с енергийната и продоволствената сигурност на България. Мерките да бъдат също в поддръжка за украинските жители, бягащи от войната - законодателни и организационни ограничения за възстановяване на потенциала за приемане и опциите за консолидираното им до основаването на условия за тяхното трайно завръщане в Украйна.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР