Последната част от новоизграждащия се мост в Генуа, проектиран от

...
Последната част от новоизграждащия се мост в Генуа, проектиран от
Коментари Харесай

Италия възстановява срутилия се мост Моранди в Генуа

Последната част от новоизграждащия се мост в Генуа, планиран от архитекта Ренцо Пиано, през днешния ден беше конфигурирана на тържествена гала , на която участва италианският министър председател Джузепе Конте, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новият виадукт се издига на мястото на моста " Моранди ", който рухна на 14 август 2018 година и лиши живота на 43 души.

Издигането на последния сегмент стана под звука на корабни сирени, след което Конте произнесе тирада.

" Държавата в никакъв случай не изостави Генуа ", съобщи той и напомни, че управляващите са поели този ангажимент незабавно след рухването на моста " Моранди ", тъй като " сходни нещастия не би трябвало в никакъв случай да се повтарят ". За новия мост Конте сподели, че свързва значима пътна артерия, водеща до самото сърце на града.

На церемонията участва и кметът на Генуа Марко Бучи, който напомни, че с инсталирането на последния сегмент работата по новия мост не е завършила и той не е дефинитивно приключен.

" Но през днешния ден аз мога да кажа, че тази линия стомана най-сетне свързва двете елементи на долината ", съобщи Бучи.

Джовани Тоти, губернаторът на региона Лигурия, в която се намира Генуа, сподели, че новият мост е " знак на рестартирането на Италия след изолацията и блокадата поради ковид ".

Последният сектор от моста е с дължина 44 метра и тегло към 800 тона. Той беше закрепен на 40-метрови подпори. Новият виадукт е с дължина 1067 метра и има 19 сектора. За построяването му са употребявани 17 500 тона стомана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР