Последната бройка от легендарния и един от най-популярните модели в

...
Последната бройка от легендарния и един от най-популярните модели в
Коментари Харесай

Volkswagen Beetle отива в историята

Последната численост от именития и един от най-популярните модели в историята на колите - Volkswagen Beetle слезе през днешния ден от индустриалната линия в завода в Мексико, който сглобява „ костенурките ” от 1967 година до момента. С това концернът публично постави завършек на производството на модела. Последната създадена численост не е предопределена за пазара, а ще увековечи легендата като експонат в музей.

Първият първообраз на Beetle е показан от Фердинанд Порше през 1938 година. Моделът е умислен и разработван като национален автомобил, наличен и елементарен за употреба. Стартът му на пазара обаче не потръгва и съответствува с годините на Втората международна война.

Второто раждане на Beetle е в следвоенните години. През 1955 година са създадени и пуснати над 1 милион бройки. През 1960 година автомобилът получава формалното си име Beetle, с което става международно прочут.

Оттогава моделът неведнъж е обновяван, като последната версия е от 2003 година и бе пусната на пазара под името Beetle New.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР