Последна възможност да станат учители през програма Нов път в

...
Последна възможност да станат учители през програма Нов път в
Коментари Харесай

Последна възможност за пловдивчани да станат учители от Заедно в час

Последна опция да станат учители през стратегия " Нов път в преподаването " на фондация " Заедно в час " имат пловдивчани до 15 март 2022 година. Програмата за професионално и лидерско развиване към този момент 11 години образова и поддържа мощно стимулирани хора с или без предходен педагогичен опит да работят като учители и да способстват за триумфа на всички възпитаници в България. " Нов път в преподаването " към този момент работи в цялата страна и с разнороден профил от учебни заведения.

Кандидатстването се реализира на уеб страницата на организацията, като бъдещите учители минават през три стадия на асортимент, преди да получат предложение за присъединяване в програмата.

" Нов път в преподаването " предлага на участниците профилирано образование, поддръжка от наставник, намиране на позиция в учебно заведение, учителска дееспособност (ако участниците нямат такава), благоприятни условия за кариерно развиване, потребни запаси, професионални контакти и мощни другарства. Всички образования, включени в програмата, непрестанно се приспособяват за потребностите на новите учители, като от 2020 година има и специфични модули за дейно преподаване в онлайн среда.

Допълнителните благоприятни условия за модерно образование и поддръжката през двете години на програмата предизвикат от ден на ден хората с педагогическо обучение (наскоро приключили студенти по педагогика или педагози, които дълго време не са работили в училище) също да аплайват за програмата. 

От началото на тазгодишната акция за нови учители през септември 2021 година към този момент над 4000 души са показали интерес към " Нов път в преподаването ". По традиция най-вече претенденти за учители има от огромните градове на страната - София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, завършващи студенти и млади експерти с до 10 години професионален опит. Освен от педагози, засилен интерес демонстрират и претенденти, приключили стопански и механически специалности, което е оригиналност спрямо предишни години.

Част от икономическите специалности разрешават квалифициране на претендентите като учители по математика. Последните години това е един от предметите, за които има нараснало търсене и дефицит на преподаватели в цялата страна. 

Какво съставлява подборът за програмата

Всички претенденти за програмата " Нов път в преподаването " минават през три стадия на асортимент, преди да получат предложение за присъединяване в програмата. Няма условие претендентите да имат учителска дееспособност. Ако нямат такава, утвърдените участници получават подготовка в границите на програмата. Необходими са приключена най-малко бакалавърска степен до 1 септември 2022 година, предпочитание за работа за триумфа на всички възпитаници, и подготвеност за работа като преподавател на цялостен работен ден за най-малък интервал от две години. 

Търсят се учители за цялата страна

Участниците в стратегия " Нов път в преподаването " към този момент работят в учебни заведения сътрудници в цялата страна. Назначенията в учебно заведение зависят от наличните позиции в учебните заведения и профила на участниците в програмата. През образователната 2021/2022 с програмата работят над 150 учители в 89 учебни заведения сътрудници в 20 области на страната - Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен.

" Заедно в час " в Пловдив и района

В област Пловдив " Заедно в час " работи от своето основаване и първия випуск учители от стратегия " Нов път в преподаването " през 2011 година През актуалната образователна година в района преподават 16 учители от програмата в 9 учебни заведения сътрудници на " Заедно в час " в Пловдив, Първомай, Ръжево Конаре, Христо Даново, Караджово, Граф Игнатиево и Дълго поле. Много от възпитаниците на програмата също не престават да преподават в региона. Училища от региона вземат участие и в другата стратегия на " Заедно в час " " Училища за образец ", която поддържа цели учебни екипи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР