Последна информация за пандемията за 07 юли 2022 г., представи

...
Последна информация за пандемията за 07 юли 2022 г., представи
Коментари Харесай

Пазете се да не си лепнете ковида. Не знаете какви болести може да ви отключи

Последна информация за пандемията за 07 юли 2022 година, показа на стената си във Faceobook математикът проф. Николай Витанов.

Ето какви са данните му:

„ Най-напред, както постоянно: който счита, че тази информация, която давам, не е потребна или е подправена, да не я чете. Игнорирайте я, тя не е за вас. Тя е за тези, които считат, че е потребна.

Сега всъщност.

Както постоянно, първо пандемията, след това войната.

Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Това са числата. Ако ви е еднакво, не го четете.

Сценарият „ Синьо лято “ се чака да е постоянен до равнище на 14-дневната заболеваемост 150 на 100 000. В момента 14-дневната заболеваемост е 95.00 на 100 000. Очакванията са сюжетът да няма проблеми със стабилността до 15 юли.

Докарахме си лятната вълница. В Гърция изтърваха Омикрона. Днес отново към 20 000 случая дневно. Но търчим като изтървани на отмора там. Логично – вносът върви, броят на случаите постепенно пораства, макар съпротивата на системата. Вълницата е налице.

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. ОТКЪДЕ МОЖЕ ДА СИ ВНЕСЕТЕ НЕЩО? От Гърция и западна Европа.

Франция – 150 000 нови случая през вчерашния ден, Германия – 130 000, Италия – 110 000. И така нататък.

Там модифицираният Омикрон си бушува. Ето отсам можете да си внесете нещо. Внимавайте. Пиша си аз, само че никой не внимава. Внасяме си.

Поддържането на сюжета " Синьо лято " към този момент е ваша работа. Мерки няма. Сценарият е планиран да е постоянен 90 дни. АКО НЕ СИ ВНЕСЕТЕ НЕЩО. Ако си внесете нещо, може

да дестабилизирате сюжета. Внасяте си. Да повторя за хиляден път, че отново има неразбрали. 90 дни значи 60 дни (до 15 юли) стоманен стабилитет + още 30 дни непоклатимост, само че при осъществяване на една изискване за тези 30 спомагателни дни – де не си внесете вирус от чужбина. Внасяте си. Условието не е изпълнено. Допълнителните 30 дни изчезват. Отдавна съм предизвестил за такова развиване. Точно то се случва.

А постоянен ли е сюжетът „ Синьо лято “?

Да, сюжетът " Синьо лято " е постоянен - ден 53. Този сюжет е - караме си умерено лято.

Сценарият е постоянен и ще остане подобен и през тази седмица. Писах ви, че ще е постоянен 60 дни. Виждате – ден 53-ри, iтабилен е.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 98 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Да забележим числовите доказателства за това.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.05.

Не, не е неточност. Толкова е. Стойността е рекордно ниска. Очаква се да стартира да пораства и бързо да отиде в региона към 1.00.

Под 1.00 е, значи болестта се свива. Очакванията са цифрата бавно да надмине 1.00. Далече сме още обаче от дестабилизация на „ Синьо лято “. То и 15 юли не е пристигнал още.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространие.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.28

София-град - 0.33

Пловдив - 0.24

Бургас - 0.52

Варна - 0.34

По южните граници

Благоевград - 0.19

Кърджали - 0.33

Смолян - 0.15

Хасково - 0.35

Ямбол – 0.24

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно

разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше - няма проблеми. Индексите са надалеч под 1, няма дифузно разпространяване.

За страната, показателят е към 4 пъти под сериозната стойност. Засега, аргументи за безпокойствие няма. Но би трябвало да сме деликатни. Посоката на цената на показателя е – нагоре.

Тук общоприетото предизвестие – като надхвърлим 1000 нови случая дневно, добре е да сте с нараснало внимание и да избягвате места, където се събират доста хора за дълго време. От много време ви го пиша това, нали по този начин. А за какво ви пиша за 1000 случая дневно сетихте ли се към този момент? Или ще чакаме да надвишават 1000. Ще надвишават.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 98 дни. Да забележим какъв брой ще издържи. Планът е да издържи 100 дни. Ще издържи.

Какво ни споделят показателите. Индекса за страната е 4 пъти под сериозната стойност. Има покачване на показателя в огромните градове и по южната граница. В огромните градове покачването е по-голямо. Внасяме се го там от почивки в Гърция и от пътувания из Европа.

Очаква се обстановката да се утежнява. В южните гранични области има напредък, само че той е по-малък. И тук вносът от Гърция пораства, само че с по-слаби темпове. Особено би трябвало да се следи област Благоевград. Наблюдава се.

По морето

Виждате какво е по морето. Варна – към 3 пъти под сериозната стойност, Бургас – към 2 пъти под сериозната стойност. Стойността за Добрич е 0.28. Тук – към 4 пъти под сериозната стойност.

Спокойно е. Писах ви – юли ще почне умерено. Така и става. До средата на юли ще е умерено. После отново ще е умерено – ще има много случаи, само че здравната система се чака да издържи и лечебните заведения да не се изпълнят.

Пред очите ви показателят за Бургас бавно пораства. Иначе казано, бургаското куче почва да маха с опашка, че клъстерното разпространяване там е набрало скорост.

Защо ли проследявам изключително южните граници? Като погледнете още на юг - Гърция - и ще се сетите. Внимавайте там - Омикронът е изпуснат, а сезонът върви.

За сведение - показателите в още няколко области

Търговище - 0.22

Велико Търново-0.10

Видин - 0.27

Враца - 0.26

Габрово - 0.09

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Обстановката вътре в страната, където са по-малките области, е спокойна. Там претърпяват вълницата добре. Няма дифузно разпространяване на вируса. Никъде из страната. Това е добре.

Юрдеците отново вият. И за какво виете? Тук картината на пандемията ви се показва като на никое място другаде и то с цифри и прогнози. И знаете докога ще е постоянен настоящия сюжет и какво ще стане със идващия сюжет. Ревете, тъй като вие не можете да вършиме нито разбори, нито свестни прогнози. Ревете от злоба, че някой може. Ами мога, с години съм го учил това в Германия и Япония по времената когато много от вас са ходили прави под масата. А вие не забравяйте – има 7 смъртни гряха. Завистта е един от тях. Не завиждай юрдеко, вземи и ти направи нещо смислено и осмисли живота си. Защото другояче ще го скапеш.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал.

Очакванията са да стартира леко повишение на заетостта. Но заетостта е толкоз ниска, че не се чакат проблеми освен за тази седмица, само че и доникъде на месеца, че и до края на месеца, че и до края на лятото.

Хайде и тук малко цифри

Текуща претовареност интензивни кревати Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “

35 500

Текуща претовареност неинтензивни кревати Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “

425 5000

Глезя ви. „ Синьо лято “ още е постоянен, а аз ви споделям по кое време ще се дестабилизила сюжетът, който ще пристигна след него. Да знаете какво да желаете от тези, които ще дойдат след мен – да могат да гледат 3 сюжета напред в бъдещето.

Така. Виждате, че ще изкараме умерено лято. „ Синьо лято “ ще се дестабилизира, само че „ Празни лечебни заведения “ няма да се дестабилизира да края на лятото. От вас се желае успокоение и невъзмутимо да се пазите с цел да не си лепнете Ковида. Може и да протича по-леко, само че не знаете що за хронични заболявания може да ви се задействат след това. Тъй, че пазете се. Господ е наш човек, подава ни ръка да изкараме умерено лято. Но в кошарата няма да ни вкара. От нас си зависи.

4. Проверка за цялостен локдаун. Какво беше това цялостен локдаун? Сценарий " Синьо лято " е постоянен. Никакъв локдаун не се чака. Държим по този начин и няма да има проблеми. Като пристигна „ Празни лечебни заведения “ отново няма да има локдаун. Тъй, че, умерено. Никой няма да ви затваря. „ Празни лечебни заведения “ постоянен – няма локдаун.

5. Проверка на смъртността. Сведена е до едноцифрено число дневно. Дните, в които е двуцифрено число към този момент са доста малко. Това е равновесната точка за лятото. Смъртността до края на непоклатимост на Синьо лято и на Празни лечебни заведения ще е ниска.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 98 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Сценарий " Синьото лято " е постоянен, здравната система се оправя с проблемите, задачата - лятото да е умерено, от ден на ден се реализира.

Дифузното разпространяване към този момент е добре угасено.

Прогнозата я знаете- това ще продължи. Юли месец почва умерено, както се и очакваше. Спокойствието се чака да продължи, лечебните заведения няма да се изпълнят.

ПАЗЕТЕ “СИНЬО ЛЯТО “. ВНИМАВАЙТЕ В ГЪРЦИЯ.

7. Днес – картата на риска. Точно съгласно упованията. Жълтото почна да доминира.

Вносът си върви, рискът бавно си пораства. Какво повече да кажа.

С ДВЕ ДУМИ

1. ДОЙДЕ ЛЯТНА ВЪЛНИЦА. ОБСТАНОВКАТА Е СПОКОЙНА, ТЪЙ КАТО ВЪЛНИЦАТА Я ОЧАКВАХМЕ И ПРЕДУПРЕДИХМЕ НАВРЕМЕ

2. ПРИ НАД 1000 НОВИ СЛУЧАЯ НА ДЕН Е ДОБРЕ ДА съдебна техническа експертиза С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ. ТОВА НЕЩО – ДРУГАТА СЕДМИЦА.

3. ЗАСЕГА ПРИЧИНИ ЗА БЕЗПОКОЙСТВО НЯМА.

4. ТРЪГВАМЕ ОТ МНОГО НИСКА БАЗА. ОБАЧЕ МЕРКИ НЯМА И ВАКСИНАЦИЯТА Е НА НИСКО НИВО (КОЕТО Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) БЕШЕ ПРЕДСКАЗАНО СВОЕВРЕМЕННО И ОТЧЕТЕНО ПРИ МОДЕЛИРАНЕТО). “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР