Пробив в данните на PSNI: Католическите полицаи искат да донесат оръжия след изтичане на информация, казаха депутати

...
Последиците от оставката на Саймън БърнСуперинтендантът Гери Мъри, председателят на
Коментари Харесай

Последиците от оставката на Саймън Бърн

Суперинтендантът Гери Мъри, председателят на католическата полицейска гилдия на Северна Ирландия, каза: „Имаме служители подадоха оставки, напуснаха организацията.

„Нашите членове са уплашени, уплашени... нямат представа какво ще им донесе утрешният ден.

„Имам инциденти, когато млади католици служители ме питат носят ли личните си предпазни оръжия, когато отиват на литургия?"

Супт Мъри каза, че съветът, който е дал, е „да, носите".

" Идеята е те да се чувстват сигурни, когато влизат в католическата църква и също така излизат от католическата църква и няма по-добър начин, въпросът с личните предпазни оръжия е за това, за лична защита“, каза той.

< p>„Намираме се в тъмно пространство. Ние сме в низходяща спирала“, каза също пред комисията Лиам Кели, председател на Полицейската федерация за Северна Ирландия.

„Въпреки че са минали 25 години от Споразумението за Разпети петък, откриваме, че трябва да извършваме полиция на фона на сериозна терористична заплаха."

Прочетете още:
Защо нарушението на данните на полицията е толкова сериозно
Двама мъже, арестувани по Закона за тероризма
Фалшивият плакат е „опит за сплашване“ на служители .

„Много съжалявам, че това се случи по време на моя часовник“, каза той на политиците.

Той обясни електронната таблица в Excel, изпратена от PSNI до уебсайт за свобода на информацията (FOI). имаше раздел, съдържащ допълнителните данни на хиляди служители – които не трябваше да бъдат публикувани – скрит визуално от друг раздел, „ефективно поставяйки лист върху друг лист и го скривайки за невъоръжено око“.

Нарушение на полицейските данни на NI обясни

„Това намирисва на некомпетентност, нали?“

Председателят на комисията, депутатът Саймън Хоаре, попита г-н Тод дали „никой не е забелязал размера на файла“.

< p>"За съжаление не", отговори старшият офицер.

"Това току-що намирисва на некомпетентност, нали?" Г-н Хоаре отговори.

„Мисля, че трябва да погледнем отвъд некомпетентността на индивидуална човешка основа“, отговори г-н Тод, „и да погледнем компетентността на системата и процеса, който е позволил тази грешка да се случи."

Помощник-началникът също потвърди, че електронната таблица не е била защитена с парола, когато е била изпратена, нещо, което ще бъде проверено от вътрешната група за преглед.

Той каза PSNI беше изключил възможността нарушението да е умишлено действие.

Полицията вече беше прегледала двегодишни отговори за свобода на информацията, както и 501 подавания до уебсайта whatdotheyknow.com, и беше открила няма други подобни проблеми, добави г-н Тод.

„Ние сме убедени, че това е изолиран инцидент“, каза той.

Почти 4000 служители са се свързали с групата за оценка на заплахите, според на г-н Тод, а PSNI засили допълнителни патрули за безопасност и сигурност, за да защити персонала след нарушението.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР