Последиците от COVID-19 в Европа, мерките за излизане от кризата,

...
Последиците от COVID-19 в Европа, мерките за излизане от кризата,
Коментари Харесай

Последиците от пандемията в Европа обсъдиха Захариева и Луиджи ди Майо

Последиците от COVID-19 в Европа, ограниченията за излизане о т рецесията, както и опцията България и Италия да предизвикват спор в Европейски Съюз за общи критерии за затваряне на вътрешните и външните границите на съюза по време на пандемията

Това разискаха през днешния ден вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи и интернационалното съдействие на Италия Луиджи Ди Майо, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

" Вече имаме по-добра съгласуваност на общоевропейско ново, само че би трябвало да имаме общи критерии в Европейския по кое време да затваряме границите по сред си. Критериите във всяка една страна в този момент са доста разнообразни. Говорихме да предизвикваме подобен спор, въпреки това да не е директна отговорност на външните министри ", съобщи Захариева. " Тази рецесия сподели какъв брой свързани сме всички. Нито една икономка не би могла да се оправи сама с последствията ", акцентира тя.

Тя акцентира нуждата Европейският съюз по-бързо да одобри общия бюджет и проекта з а възобновяване от рецесията, тъй като жителите и бизнесът имат потребност от помощ в този момент.
 Снимка 487067
Източник:

Без единение в Европейски Съюз не можем да се оправим с рецесията, счита и италианският външен министър. " На едно мнение сме, че Европейски Съюз би трябвало да работи сплотено за опазване на стопанските системи ни. Сътрудничеството в границите на Европейски Съюз е основно за бъдещето на континента ", сподели Луиджи Ди Майо.

Двамата министри бяха безапелационни, че България и Италия би трябвало да работят дружно за облекчение на последствията върху браншове като двустранната търговия и туризма.

" Икономиката и туризмът са извънредно значими за нашите страни . Има отлична връзка сред народите на България и Италия, за която спомагат хората от двата народа, които живеят в другата страна ", сподели Захариева.

Луиджи Ди Майо акцентира, че италианският бизнес в България е предпочел да не напуща страната ни, тъй като усеща сигурност.

Италия е на четвърто място по мярка на директни задгранични вложения у нас - 2,687 милиарда евро към 2019 година, а двустранният стокообмен за 2019 година възлиза на 4, 694 милиарда евро. През 2019 година 243 500 българи са посетили Италия, а 156 564 италианци - България.

Двамата министри разискаха и съдействието в енергетиката и нуждата от диверсификация на източниците и маршрутите на енергийните запаси.

Сред тематиките на диалога бе и европейската интеграция на Западните Балкани, която и двете страни поддържат, казуса с миграцията, обстановката в Либия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР