Последен работен ден от работната седмица, но не последен силен

...
Последен работен ден от работната седмица, но не последен силен
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: Бюджетът на Пловдив набъбна до рекордните...

Последен работен ден от работната седмица, само че не финален мощен брой на " Марица ". Ето най-интригуващите акценти:

 

Новата Пречиствателна станция на Пловдив ще създава eвтин ток    

Модерните уреди са построени на 96%. След преработката отпадните води на града и още три села ще се вливат кристално чисти в река " Марица ". Пловдив към този момент има съвременна пречиствателна станция, сходно на водещите градове в Европа. След реконструкцията на старите уреди в Марица се влива кристално чиста вода, а от метана, получен от утайките, ще се създава ток.

С 200 дни закъснява ремонтът на Брезовско шосе  

Реконструкцията на Брезовско шосе, която се извършва по плана за воден цикъл, има  близо 200 дни закъснение. За голямото забавяне заяви зам.-кметът по строителството Пламен Райчев, който акцентира, че главната причина, която спъва плана, е археологическото изследване дали в този терен има остатъци на антична могила.

Бюджетът на Пловдив набъбна до рекордните 577 млн. лв.

Рекорден бюджет за тази година в размер на 577 033 186 лв. записва Община Пловдив към 30 септември. Първоначалната финансова рамка, призната в края на март, беше 526 млн. лв.. Увеличението се дължи на многочислените писма на финансов министър и постановления на Министерския съвет, с които се дават спомагателни средства за държавни действия. 

Marica.bg излетя в националния топ 5 на електронните медии

Marica.bg продължава на надгражда възходящия тренд на своето развиване и катери нови върхове. Сайтът на „ Марица ” е в националния топ 5 на електронните медии през октомври в класацията на авторитетната рейтингова организация „ Гемиус ”. С 1 370 150 неповторими гости за месец Marica.bg изпреварва доста електронните издания на вестниците „ 24 часа ”, „ Труд ” и „ Капитал ”, както и уеб страниците на Би Ти Ви, „ Дарик ”, Българска национална телевизия и БНР.

Венеция Нецова-Ангова от „ Продължаваме промяната “ пред „ Марица “: Честно да ви кажа, когато беседвам с сътрудниците от Българска социалистическа партия в коридорите,  виждам убеденост, че няма да поддържат кабинет с първия мандат на ГЕРБ, само че не и за трети мандат, в случай че отиде при „ Български напредък “.

20-годишна изиска да я разгласят за мъж

20-годишна асеновградчанка изиска от съда публично да бъде провъзгласена за мъж. Молбата й към магистратите била да бъде позволена смяна по отношение на пола в акта за раждане, като от " женски " да се промени на " мъжки ", също на ЕГН и на трите й имена със съответните окончания за мъжки жанр. 

„ Хеброс бус “ спря транспортите в района                                                                                    

Хиляди хора от Подбалкана останаха без превоз сред селищата, до и от общинския център Карлово. От няколко дни те сигнализират за неналичието на рейсове и неспазване на автобусните написания. От невъзможността да се придвижват от едно обитаемо място до друго страдат най-вече възрастни хора, възпитаници след образователните часове и хора без персонални коли.

Пращаме оръжие на Украйна, само че не даваме ракети и самолети                              

След бурна полемика, взаимни обвинявания и даже флашмоб, Народното събрание поддържа с огромно болшинство изпращането на директна военна помощ на Украйна. Против бяха единствено Българска социалистическа партия и " Възраждане ", а изненадващо " за " гласоподава и партията на Стефан Янев " Български напредък ". Досега някогашният министър председател отстояваше позицията за неутралитет, което даже му коства постът на боен министър в кабинета " Петков ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР