Последен опит за съставяне на правителство в рамките на 47-ото

...
Последен опит за съставяне на правителство в рамките на 47-ото
Коментари Харесай

БСП започва консултации за кабинет, първо с "Продължаваме промяната"

Последен опит за сформиране на държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание. Днес в 17 часа президентът Румен Радев връчи третия мандат на ръководителя на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова номинацията за министър-председател би трябвало да е от " Продължаваме промяната ", които разполагат с най-голямата парламентарна група.

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за лъчение на държавно управление на ръководителя на парламентарната група на Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

Българска социалистическа партия стартира съвещания за лъчение на държавно управление още на следващия ден. Ще разчитат на сътрудниците от четворната коалиция при започване на това ръководство.

" Първото нещо, което ще създадем, е да сложим на масата програмата, направена от трите партии. Защото тя е сплотяващото сред 3-те партии, само че е и опция за възобновяване на досегашните връзки с сътрудниците ни в държавното управление. Смятаме, че първата по величина партия би трябвало да разгласи претендент за министър председател ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Въпреки че не са обсъждани съответни имена, Българска социалистическа партия има намерение да резервира четиримата министри, които вземат участие в настоящето държавно управление.

" Изпълнителният съвет на партията удостовери досегашните четирима министри и даде висока оценка за работата им. Смятаме, че би трябвало да се носи ясна политическа отговорност. Нашето искане беше Кирил Петков да не е министър председател. Правейки крачка обратно, той разбра това и заслужава почитание ", добави Корнелия Нинова.

Българска социалистическа партия няма да търсят поддръжка от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ", а във връзка различията по тематиката Русия с досегашните си сътрудници, Нинова подсети, че по въпроса е реализирано единодушие в управническата стратегия за първия мандат, към която се сплотиха с Политическа партия и Демократична България.

" В програмата, която съставихме, е записано, че всички се сплотяваме към желанието да се положат дипломатически старания за споразумяване на връзките с Руската федерация и да не се стига до закриване на посолството ", сподели още Корнелия Нинова.

Първата парламентарна група, с която ще беседват за поддръжка, е на " Продължаваме промяната ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР