Последен ден от изискването за зелен сертификат у нас. От

...
Последен ден от изискването за зелен сертификат у нас. От
Коментари Харесай

Окончателно: От утре отпада зеленият сертификат

Последен ден от условието за зелен документ у нас. От 21 март отпада изискването той да бъде показван при ограничавани досега действия и мероприятия в страната. Как се развива болестта и има ли интерес към имунизациите?
От на следващия ден стартира поетапното разхлабване на Коронавирус ограниченията у нас. В магазините и заведенията и закритите публични места ще се влиза без "зелен документ ".
Висшите образователни заведения започват образованието пристътвено при избрани условия - лекциите да се организират при претовареност на пространствата до 50%, както и стерилизация и носене на защитни маски.
На фона на отпадащия зелен документ основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев разяснява, че у нас се вижда дребен растеж на заболеваемостта, който обаче поради протичнането на болестта не е стеснителен. Спад обаче бележи и ползата към имунизацията.
Данните за миналото денонощие демонстрират, че броят на новозаразените е под 1000, при направени близо 8000 теста, а процентът на позитивните проби е 11.7. Излекуваните са 518. Битката с вируса са изгубили 6 души.
В страната за последните 24 часа са сложени 523 дози ваксина. В лечебно заведение остават малко над 2000 души. Пациентите в интензивни отделения са 225.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР