Послания върху асфалта към Пътната агенция са оставили гневни шофьори

...
Послания върху асфалта към Пътната агенция са оставили гневни шофьори
Коментари Харесай

Отсечката по пътя Русе-Кубрат осъмна с надписи „С любов към АПИ” и „срам”

Послания върху асфалта към Пътната организация са оставили гневни водачи в Русенско , предава

Отсечката преди Червена вода по пътя Русе-Кубрат осъмна с надписи „ С обич към АПИ ”, „ позор ” и оградени с бяла багра дупки. Ремонт на този път се чака от години, само че до момента остава единствено на равнище обещания.

Хората, които живеят в обитаемоте места сред Русе и Кубрат, към този момент няколко пъти излизаха на митинги и блокираха пътната права с искане да се ремонтира пътя. След като това не се случи, са решили да изразят отношението си към Пътната организация по ексцентричен метод.

Авторът на посланията е незнаен, само че дейностите му се поддържат от всички водачи. Идеята за посланията е следващ опит за привличане на вниманието към разрушения път. След като поданици на Кубрат блокираха пътища, само че резултат не последва, хора от Беловец сами се проведоха и запълниха дупките към обитаемото място. Всички са безапелационни, че главен ремонт не е юридически от 30 години, а ежедневното прекосяване по него към този момент е невероятно.

Преди 2 години  жителите на обитаемоте места внесоха подписка до регионалните шефове на Русе и Разград с искане пътят да бъде ремонтиран. В отговор на питане на NOVA, от Пътната организация оповестиха, че тръжните процедури за избор на реализатори на строително-монтажните работи и на 47 км от второкласния път Русе-Кубрат са в финален стадий и прогнозният период за пускане на ремонта е през септември.

Прогнозната стойност е близо 38 млн. лева На 5 юни са отворени ценовите предложения на претендентите за реализатор на ремонта. Предстои да бъде оповестено решението за избор на реализатор и в случай че няма обжалване, ще се пристъпи към сключване на контракта и пускане на строителните работи.

Докато тече процедурата, пътуващите сред Русе и Кубрат имат два разновидността - да не престават да чупят колите си или да избират дълги обходни направления.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР