Посланиците в Москва на страните постоянни членове на Съвета за

...
Посланиците в Москва на страните постоянни членове на Съвета за
Коментари Харесай

Посланиците на Великобритания, САЩ, Франция и Китай в Москва бойкотират брифинг за случая Скрипал

Посланиците в Москва на страните непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации - Съединени американски щати, Англия, Франция и Китай, няма да отидат на брифинга в съветското министерство на външните работи за отравянето на Сергей Скрипал, съобщи ТАСС.

Ръководителят на делегацията на Европейския съюз също няма да участва на срещата (насрочена за 12 ч по Гринуич (14 ч българско време), на която ще бъде изложена гледната точка на Русия по случая "Скрипал ". Посолството на Англия ще бъде представлявано от чиновник "на оперативно ниво ", а делегацията на Европейски Съюз - от втория по сан Свен-Олоф Карлсон, заяви Франс прес.

Руското министерство на външните работи предложения задграничните посланици на брифинга, в който ще вземат участие специалисти по оръжейния надзор. Целта е да се обсъдят английските изказвания, че Русия е виновна за осъщественото в Южна Англия отравяне - нещо, което тя отхвърля.

Отказът на английския дипломат да отиде на срещата демонстрира, че страната "не желае да чуе отговорите " на Русия на нейните въпроси, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР