Посланиците на страните от Европейския съюз одобриха нов пакет от

...
Посланиците на страните от Европейския съюз одобриха нов пакет от
Коментари Харесай

ЕС гласува още един пакет санкции срещу Русия

Посланиците на страните от Европейския съюз утвърдиха нов пакет от наказания против Русия, които ще влязат в действие след публикуването им в Официалния вестник на Европейски Съюз. Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз заяви това в Twitter през днешния ден.

" Комитетът на непрекъснатите представители на Европейски Съюз, в съгласуваност с интернационалните сътрудници реализира единодушие по четвърти пакет от наказания, който е ориентиран към физически лица и юридически обекти, участващи в експанзията против Украйна, както и към няколко бранша на съветската стопанска система ", се споделя в изказването, заяви dnes.bg.

Новият пакет от наказания, с изключение на персонални ограничавания, ще включва прекъсване на износа на първокласни артикули за Русия, прекъсване на вложенията в енергийния бранш и ограничавания в стоманодобивната индустрия. Сега се чака пакетът от наказания да бъде дефинитивно утвърден от държавите-членки посредством техническа писмена процедура, след което ще бъде оповестен в формалния вестник на Европейски Съюз и ще влезе в действие.

Посланиците на Европейски Съюз съгласуваха взаимно изказване до Световната комерсиална организация (СТО) против специфичния статут на Русия и приемането на Беларус в организацията.

" Комитетът на непрекъснатите представители на Европейски Съюз утвърди послание до СТО по отношение на експанзията на Русия против Украйна. То се отнася до прекратяването на режима на най-облагодетелствана нация за Русия, както и до прекратяването на разглеждането на молбата на Беларус за участие в СТО ", се споделя в изказването.

След началото на войната на Украйна Европейски Съюз одобри три нови пакета от наказания против Русия. Понастоящем глобите засягат 862 души и 53 организации. Сред тях са най-висшите съветски водачи, крупни политици и предприемачи, военни и банкери. Санкциите включват заледяване на активи и възбрана за влизане на територията на Европейски Съюз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР