Посланиците на страните от ЕС одобриха допълнителни санкции срещу Иран.

...
Посланиците на страните от ЕС одобриха допълнителни санкции срещу Иран.
Коментари Харесай

ЕС санкционира Иран и заради дроновете за Русия

Посланиците на страните от Европейски Съюз утвърдиха спомагателни наказания против Иран. Те са наложени поради помощта на Ислямската република с дронове за Русия, с които тя нападна Украйна.

Въпросът за спомагателните ограничения против Иран бе пожелан още в понеделник от външния министър Дмитро Кулеба. След Съвета „ Външни работи “ в Люксембург същия ден върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел съобщи, че чака още доказателства по въпроса.

По всяка възможност европейските водачи ще дадат зелена светлина за глобите на срещата на върха на Европейски Съюз на следващия ден и в петък, съобщи дипломатически източник в Брюксел Той посочи, че в никакъв случай не е имало подозрения за произхода на дроновете, а за това дали те са излъчени на Русия от трета страна.

“Сега този въпрос се обясни ”, добави той.

Според различен дипломатически източник сходни самостоятелни наказания се ползват по-бързо от икономическите, тъй като не се нуждаят от нова правна рамка. Новите ограничавания идват в допълнение към към този момент признатите в понеделник ограничения против Нравствената полиция на Иран за гибелта на 22-годишната Махса Амини и бруталното смазване на последвалите митинги против режима на аятоласите.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР