Посланиците на страните от ЕС одобриха днес включването на САЩ

...
Посланиците на страните от ЕС одобриха днес включването на САЩ
Коментари Харесай

ЕС разреши туристите от САЩ да се завърнат дори ако не са ваксинирани

Посланиците на страните от Европейски Съюз утвърдиха през днешния ден включването на Съединени американски щати в листата с страни и територии, пасажерите от които може да влизат на територията на съюза, даже в случай че не са имунизирани против COVID-19, съобщи Франс прес, като се базира на европейски източници.

В листата бяха добавени още Албания, Северна Македония, Сърбия, Ливан, Тайван, Хонконг и Макао.

Досега в него бяха включени 8 страни (Япония, Австралия, Израел, Нова Зеландия, Руанда, Сингапур, Южна Корея и Тайланд).

При все това управляващите в приемащите страни от Европейски Съюз може да подложат пасажерите от тези страни на проби или да ги слагат под карантина.

Заради пандемията Европейски Съюз затвори през март 2020 година външните си граници за маловажни пътувания, а от една година постоянно актуализира лист с трети страни, чиито поданици имат право да влизат на негова територия. Миналия месец съюзът позволи влизането на пасажери от трети страни, в случай че са имунизирани, напомня Агенция Франс Прес.

Една страна може да бъде включена в листата, в случай че е записала под 75 случая на COVID-19 на 100 000 поданици през последните 14 дни.

Съединените щати са отчели за интервала 73,9 случая, сочат данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.

Същевременно Европейски Съюз договаря със Съединени американски щати за взаимно признание на имунизационните документи.

В Москва обаче кметът Сергей Собянин заяви, че в съветската столица се вкарва наложителна имунизация против COVID-19 за чиновниците в областта на услугите, с цел да се противодейства на " трагичния процес " на епидемиологичната конюнктура, съобщи Франс прес.

" Просто би трябвало да създадем всичко по силите си да правим допустимо най-бързо всеобща имунизация, с цел да спрем тази ужасна болест и да предотвратим гибелта на хиляди хора ", сподели Собянин, представен на уеб страницата си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР