Посланиците на страните членки на ЕС приеха обща позиция, с

...
Посланиците на страните членки на ЕС приеха обща позиция, с
Коментари Харесай

Обща позиция на посланиците в ЕС за провеждане на втора междуправителствена конференция с Албания

Посланиците на страните членки на Европейски Съюз одобриха обща позиция, с която позволяват провеждането на втора междуправителствена конференция с Албания. Тя ще е по клъстър " Основни права "   и бележи начало на договарянията всъщност, каквито към момента няма с Република Северна Македония.

Втората междуправителствена конференция Европейски Съюз - Албания, която ще се организира в Люксембург, бележи отварянето на първия преговорен клъстър по ревизираната методология за оценка на напредъка през 2020 година, която дава приоритет на главните промени, прецизират от унгарското председателство. Напредъкът в тези области ще дефинира хода на цялостните договаряния. 

Темите в този клъстър обгръщат действието на демократичните институции, промените в обществената администрация, правораздаване и съществени права, правораздаване, независимост и сигурност, а също и икономическите критерии като публични поръчки, статистика и финансов надзор. 

Това на процедура е делене сред Албания и Северна Македония, откакто първата междуправителствена конференция с двете страни се организира през юли 2022 година

Позицията на Съвета за Северна Македония е, че тя не е изпълнила отговорностите си по преговорната рамка на Европейски Съюз, която допуска редица промени, измежду които и включването на българите като държавнотворна националност в преамбюла на конституцията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР