Посланиците на САЩ, Великобритания и Канада бяха извикани на разговор

...
Посланиците на САЩ, Великобритания и Канада бяха извикани на разговор
Коментари Харесай

Захарова: Западните посланици бяха привикани в МВнР за опити да кажат на Русия как да живее

Посланиците на Съединени американски щати, Англия и Канада бяха извикани на диалог в съветското външно министерство, защото опитите им да кажат на Русия по какъв начин би трябвало да живее излиза отвън рамките на оповестения дипломатически статут. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на телевизионния канал Soloviev Live.

„ Всеки посланик има право да изрази своята позиция по настоящи въпроси, това е безусловно естествена процедура, с изключение на когато има директно напътствие на страната хазаин по какъв начин да живее ", сподели още Захарова.

Захарова също по този начин означи, че упоменатите дипломати би трябвало да опитват с изказвания от този жанр в родината си.

" Казаха се, че в случай че такива неща се повтарят, тогава решенията ще бъдат явни. Дали ще го схванат, или не, времето ще покаже, само че никой тук няма да го търпи повече ", акцентира Захарова.

По-рано формалният представител на съветското външно министерство назова изказванията на посланиците на Съединени американски щати, Англия и Канада след оповестяването на присъдата на Владимир Кара-Мурза директна интервенция в вътрешните работи на Руската федерация. Дипломатът акцентира, че Москва счита за неприемливи изказванията на английския дипломат Дебора Бронърт след оповестяването на правосъдното решение и предизвести Лондон да не политизира интернационалните проблеми с човешките права. Захарова също назова " връх на цинизма " настояванията на посланиците на Съединени американски щати и Канада да освободят Кара-Мурза, до момента в който в родината им нахално се нарушават човешките права и се преследват дисидентите.

Московският градски съд в понеделник осъди Кара-Мурза на 25 години колония със непоколебим режим с санкция от 400 000 рубли, 7-годишна възбрана за журналистическа активност и ограничение на свободата за 6 месеца след освобождението му от колонията. Той е приет за отговорен по ч. 2 на член 207.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация, част 1 на член 284.1 от Наказателния кодекс на Руската федерация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР