Посланиците на Русия и Беларус няма да получат покана за

...
Посланиците на Русия и Беларус няма да получат покана за
Коментари Харесай

Митрофанова – вън от българския парламент

Посланиците на Русия и Беларус няма да получат покана за учредителното съвещание на 48-ото Народно заседание.

Това взеха решение представителите на парламентарно показаните обединения след 40-минутна среща.

Против решението са единствено „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.

„ Български напредък “ се въздържал.

Срещата на групите стартира в 13 часа през днешния ден, откакто преди ден те не се схванаха дали да канят или не Елеонора Митрофанова на тържествената сесия.

Втората намира се състоя след писмо от Демократична България, която внесе предлагането съветската посланичка да не бъде канена на сесията.

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов съобщи изрично през вчерашния ден, че най-голямата група в българския парламент ще бойкотира съвещанието, в случай че Митрофанова е вътре и прикани за съгласие с останалите парламентарно показани групи да не бъде канена.

На първата среща предлагането на Демократична България бе подкрепено единствено от Политическа партия, а срещу се оповестиха „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.

ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и БВ резервираха безмълвие.

Така се стигна до втора среща на групите, при която се взе проевропейското и проНАТО решение – Митрофанова – вън!

Удовлетворени сме, че надви евроатлантическото болшинство при вземането на решението – че не следва да се канят посланиците на Русия и Беларус. Считаме, че това ще е вярното решение, което ще вземе администрацията, разяснява Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Поканата на съветския дипломат Елеонора Митрофанова би политизирала ненужно обстановката, по тази причина подкрепихме тази наша позиция. Този път болшинството застана зад нея. Има и позиция на страните членки на Европейски Съюз и съобразявайки се с нея, администрацията ще насочи предложения към посланиците от корпуса, сподели Андрей Гюров от Политическа партия.

Решението и позицията на Движение за права и свободи са ясни, както постоянно, а точно – посланикът на Руската федерация да не бъде канен, изясни Станислав Анастасов.

Има дипломатически правила, които би трябвало да се съблюдават. Да оставим институциите да ги съблюдават. Обществото има надалеч по-големи проблеми, които би трябвало да решаваме като национални избраници. Мисля, че е малко рано да влизаме в какъвто и да е било политически пиар, е мнението на Георги Самандов от „ Български напредък ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР