Посланиците на държавите от ЕС приеха днес решение да бъдат

...
Посланиците на държавите от ЕС приеха днес решение да бъдат
Коментари Харесай

Изключиха Беларус от системата SWIFT

" Посланиците на страните от Европейски Съюз одобриха през днешния ден решение да бъдат разширени глобите против Русия и Беларус ", заяви френското председателство на Съвета на министрите, представени от bTV.

За Беларус се вкарва възбрана за достъп до интернационалната разплащателна система SWIFT, откакто по-рано бе решено достъпът да бъде спрян отчасти за някои съветски банки.

Санкциите обгръщат притежанието на криптовалути, както към този момент бе решено от европейските финансови министри.

Разширяват се съществуващите финансови наказания против Русия.

Ограниченията по SWIFT засягат " Белагропромбанк ", банка " Дабрабыт " и Банката за развиване на Беларус, както и техните беларуски филиали.

Въвежда се възбрана на преводи от и към Централната банка на Беларус, свързани с ръководството на запаси или имущество, и даването на бюджетни средства за търговия и вложения в Беларус.

Забранява се работата с акции на беларуски държавни сдружения на европейските тържища от 12 април.

Въвежда се ограничаване на финансовите потоци от Беларус към Европейски Съюз, като се не разрешава приемането на депозити над 100 000 евро от беларуски жители или поданици, държането на сметки на беларуски клиенти от централните депозитари на скъпи бумаги на Европейски Съюз, както и продажбата на деноминирани в евро скъпи бумаги на беларуски клиенти.

Забранява се даването на банкноти в евро на Беларус.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР