Посланиците на държавите членки на ЕС са били на работно

...
Посланиците на държавите членки на ЕС са били на работно
Коментари Харесай

Посланици гледат как пазим границата на ЕС

Посланиците на страните членки на Европейски Съюз са били на работно посещаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, заяви Министерство на вътрешните работи. Визитата била в границите на Словенското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Тук сме, с цел да покажем взаимност и поддръжка към това, което България прави за нашата обща сигурност, означи Н.Пр. Анжей Франгеш, дипломат на Словения в България. Граничната сигурност и противодействието на незаконната миграция са директно свързани с европейската сигурност, уточни зам.-министър Венцислав Катинов. Той посочи, че Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ е най-натовареният в Европа и втори по натовареност в света граничен контролно-пропускателен пункт. Отворени сме да представим организацията, която сме основали и напъните, които поставяме като страна на първа линия. По думите му обстановката на границата е динамична, само че остава под надзор. Той напомни и високата оценка за работата на Групово дело „ Гранична полиция “, която даде при визитата си у нас изпълнителният шеф на Европейската организация за гранична и брегова защита Фабрис Лежери.

Гостите посетиха и Тристранния център за митническо и полицейско съдействие и се срещнаха на място с реализираното ежедневно взаимоотношение. Те посетиха сектора от „ зелена граница “ с прилежащото инженерно-техническо преградно оборудване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР