Посланиците на 27-те страни от ЕС се договориха за удължаване

...
Посланиците на 27-те страни от ЕС се договориха за удължаване
Коментари Харесай

ЕС удължава санкциите срещу Русия заради Украйна |

Посланиците на 27-те страни от Европейски Съюз се договориха за удължение с шест месеца - до 15 септември 2021 година на персоналните наказания против Русия поради Украйна, заяви Българска национална телевизия. 

" Посланиците се договориха за решение за следващо шестмесечно удължение на персоналните ограничаващи ограничения против физически и юридически лица в Русия и в Украйна за подкопаване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", сподели дипломатът. " В близко бъдеще това решение ще да бъде утвърдено от Съвета на Европейски Съюз (на министерско ниво) с писмена процедура ".

Според откритата процедура утвърждението за удължение на глобите против Руската федерация става автоматизирано, без в допълнение разискване.

Този санкционен лист включва към 180 лица от Русия и Украйна, в това число представители на управлението на Руската федерация и Луганска и Донецка национални републики и към 48 юридически лица, които включват главно управляващите и силите за сигурност на националните републики.

На всички лица, участващи в този лист, е неразрешено да влизат в Европейски Съюз и да имат достъп до банковата система на Европейския съюз. На европейските компании е неразрешено да поддържат каквито и да било бизнес контакти с намиращите се в черния лист.

Този блок от лични ограничаващи ограничения е един от трите пакета наказания, наложени от Европейския съюз против Русия през 2014 година, дружно със секторните стопански наказания, които бяха удължени за последно през януари - до 31 юли 2021 година, и глобите против кримски жители и компании, опериращи до края на юни и се възобновява един път годишно.

Европейски Съюз назовава цялостното използване на Минските съглашения изискване за анулация на самостоятелните и стопански наказания. Европейски Съюз не има намерение да анулира глобите против Крим, до момента в който полуостровът остава част от Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР