Посланици от различни краища на света посетиха Епископската базилика на

...
Посланици от различни краища на света посетиха Епископската базилика на
Коментари Харесай

Посланически десант в Епископската базилика на Филипопол

Посланици от разнообразни краища на света посетиха Епископската базилика на Филипопол и останаха възхитени от античните мозайки, оповестиха от пресцентъра на общината в Пловдив.
Още по тематиката
Събитието се провежда по покана на Херо Мустафа, дипломат на Съединени американски щати в България, Нанси Шилър, президент на фондацията " Америка за България ", и на кмета на Пловдив Здравко Димитров, се прецизира в известието.

" Надявам се да станете посланици на благосклонност за Епископската базилика и да разказвате по света за културно-историческото ни завещание " - с тези думи кметът Здравко Димитров приветства присъстващите.

По думите му, ползата към Базиликата е голям, над 8000 души са я посетили от откриването й на 18 април, което е огромен триумф, изключително в интервал на пандемия. Той изрази вяра, че откакто хората ще могат да се движат свободно, броят на туристите ще се усили и Епископската базилика на Филипопол ще стане притегателно място - неповторимо за пловдивчани и за гостите на града.

 Снимка: Община Пловдив

Посланик Херо Мустафа изрази вяра, че Епископската базилика ще стане част от международното завещание на " ЮНЕСКО " , което ще придаде добавена стойност към постигнатите дотук резултати, и благодари за взаимната работа на община Пловдив и фондацията " Америка за България " за съхраняването и експонирането на обекта, която, по думите й, е добър образец за сполучливо публично-частно партньорство.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Освен посланиците на Англия, Испания, Ирак, Финландия, Нидерландия, Черна гора, Кипър, Полша, Япония, Албания, Румъния, Ватикан и Малта, още 20 донори и осиновители на птици почетоха формалното събитие.

 Снимка: Община Пловдив

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР