Посланикът в Германия, който бе свален от беларуския владетел Лукашенко

...
Посланикът в Германия, който бе свален от беларуския владетел Лукашенко
Коментари Харесай

Посланикът на Беларус в Германия падна от прозорец в Минск, загина

Посланикът в Германия, който бе свален от беларуския държател Лукашенко единствено преди няколко месеца, е мъртъв. Според известия в медиите 48-годишният Сидоренко е бил подложен на напън от страна на тайната работа Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

48-годишният беларуски посланик Денис Сидоренко е умрял в родината си след отстраняването му от поста дипломат в Германия. Министерството на външните работи в Минск удостовери гибелта на Сидоренко едвам след известия на самостоятелни медии, само че не даде никакви детайлности за повода за гибелта. В изказване в обществените мрежи Министерството на външните работи назова Сидоренко " наш безценен сътрудник ", който е бил " надарен " и " виновен ", " експерт " и " родолюбец ". Смъртта му е " огромна загуба за цялото дипломатическо семейство на Беларус ".

Няколко самостоятелни беларуски медии, работещи в заточение в чужбина, оповестиха, че дипломатът се е хвърлил от прозореца на висока постройка в Минск на 24 юни, откакто е бил разпитван от тайната работа Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Други медии обаче приказват за " инфаркт ".

През март тази година беларуският президент Александър Лукашенко отзова Сидоренко от поста му на дипломат в Германия след осем години на поста. Дипломатът постоянно се е застъпвал за положителните връзки сред Европейския съюз и Беларус. Той остана на държавна работа и по време на митингите против Лукашенко през 2020 година, които след това бяха потушени, когато президентът още веднъж получи победа на фалшифицирани избори. Анонимен някогашен чиновник на беларуското външно министерство подозира в изявление за портала Zerkalo, че Сидоренко евентуално е съумял да остане на поста толкоз дълго, единствено тъй като Лукашенко се е страхувал, че Германия няма да допусне различен дипломат. Лукашенко постоянно е именуван последния деспот в Европа и управлява Беларус с твърда ръка.

Опозиционният политик Павел Латушко, който живее в заточение в Европейски Съюз и самичък е някогашен посланик, съобщи пред портала, че Сидоренко е човек с проевропейски и демократични възгледи. Въпреки това той е решил да служи на режима на Лукашенко, върнал се е в Беларус и се е трансформирал в проблем за властовия уред там. Според Латушко Сидоренко е претърпял мощен психически стрес вследствие на тестванията на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) с детектор на лъжата.

Смърт посредством рухване от прозорец е необяснимо постоянно събитие измежду съперниците на Путин в Русия, а и отвън нея. Холандските медии даже приказват за феномена " Неочаквани самоубийства на съветски критици ". Списъкът със починали при странни условия неуместни за Москва хора е дълъг.

1. Леонид Шулман е шеф по преноса на " Газпром ", открит е мъртъв на 30 януари 2022 година Тялото му е открито в банята на дома му в Ленинградска област. До него има и самоубийствена записка.

2. Игор Носов е изпълнителен шеф на корпорация „ Далечен изток и арктически разработки “. Намерен е мъртъв на 8 февруари 2022 година и повода за гибелта е сърдечен удар – най-малко това се споделя в отчета. Игор е на 43 години.

3. Александър Тюлаков е на 61 години. Заема длъжността на изпълнителен шеф в " Газпром ". Отркит е в гаража на дома си в Санкт Петербург. До тялото има открита записка за осъществено самоубийство. Подаденият сигнал за откритото тяло е на 25 февруари 2022 година

4. Михаил Ватфорд е предприемач, открит мъртъв на 28 февруари 2022 година Открит е в гаража си в резиденция в Съри. Британските управляващи настояват, че не са разкрили никакви следи за осъществено закононарушение.

5. Васили Мелников е на 43 години и  изпълнителен шеф и притежател на " Медсторм ". На 23 март 2022 година е открит мъртъв в жилището си в Нижни, Новгород. Съпругата и двете му деца са открити мъртви до него.

6. Владислав Аваяев е на 51 години и заема длъжността на някогашен вицепрезидент на " Газпромбанк ", открит е мъртъв на 18 април 2022 година в жилището си в Москва. Съпругата му и 13-годишната щерка са открити мъртви до неговото тяло.

7. Сергей Протосеня е открит мъртъв на 55-годишна възраст. Той е някогашен изпълнителен шеф на " Новатек ". За неговата гибел излиза наяве на 19 април 2022 година По думите на управляващите е бил обесен на окачалка, неговата брачна половинка и щерка са убити с предмет, който при следствието демонстрира, че става въпрос за секира или различен тип хладно оръжие. Семейството се е намирало в Лорет де Мар, Испания.

8. Андрей Круковски умира на 37 години. Той е общоприет шеф на " Естосадок ", Красная поляна – ски курорт, благосъстоятелност на " Газпром ". Открит е мъртъв на 1 май 2022 година Тялото му е намерено под канара в горите на Сочи. Твърди се, че е паднал от скалата, до момента в който е правил следващия си преход. Обърнете внимание на думата „ следващ “. Андрей е бил извънредно добър в своето занимание, само че паднал.

9. Александър Суботин е в борда на шефовете на Лукоил. За неговата гибел се оповестява на 8 май 2022 година Открит е в мазето на ямайски шаман в Москва. По думите на полицията е умрял от свръхдоза, предизвикала сърдечен удар, до момента в който е правил шамански обред. Други критици приказват за отрова на жаба.

10. Юри Воронов е изпълнителен шеф на " Астра шипинг " – контрактор на " Газпром ". Открит е мъртъв на 4 юли 2022 година Тялото му плува в басейна на личната резиденция в Ленинградска област. По тялото му има огнестрелни рани, една в главата и няколко по тялото. Пистолетът е открит в басейна. Интересно, в случай че това е самоубийство, какъв брой тъкмо е стрелял Юри?

11. Дан Рапопорт е 52-годишен предприемач. Тялото му е намерено на улица във Вашингтон на 14 август 2022 година По думите на полицията, той е паднал от жилището си, който се намира в един от небостъргачите.

12. Равил Маганов е 67-годишен предприемач и притежател на " Лукойл ". Тялото му е намерено на 1 септември 2022 година Твърди се, че е паднал от прозорец на Кремълската болница в Москва. Лекарите оповестяват, че е бил приет в болница за сърдечни проблеми и най-вероятно му е прилошало и е паднал през прозореца.

13. Иван Печорин е на 39 години. Директор на авиацията в съветската корпорация „ Далечен изток и арктически проучвания “. Намерен е мъртъв на 10 септември 2022 година Тялото му е намерено на плажа в Береговой на 160 километра от Владивосток. Причините за гибелта са удавяне на нос Игнатиев във Владивосток, тялото е изхвърлено на брега след два дни. За Печорин се твърди, че е паднал от яхтата си.

13. Владимир Сунгоркин е 68-годишен основен редактор на вестник " Комсомолска Правда ". Новината за неговата гибел идва на 14 септември 2022 година Твърди се, че е получил удар и се е задушил, до момента в който отива на обяд.

14. Анатоли Герашченко е някогашен шеф на Московския Авиационен институт. 72-годишният шеф е открит на стълбището на същия институт. Твърди се, че е паднал и това е довело до неговия край.

15. Павел Пчелников е шеф на Дигитална логистика в съветските железници. 52-годишният мъж е открит на балкона на жилището си в Москва. Има изказване, че се е прострелял

16. Дмитри Павочка е 49 годишен някогашен управител на " Роскосмос ", " Сукхой ", " Лукойл " и банка " Менатеп ". Открит е мъртъв на 26 януари 2023 година Пада от 17-я етаж на постройка в Москва. Причината за гибелта е изгаряне, тъй като Дмитри задремал с цигара в уста. Не се е задушил, само че по тази причина решил да скочи от прозореца и да се оправи с пламъците.

17. Владимир Макаров е 72-годишен полицейски военачалник, виновен за разбиването на митинги. Умира на 13 февруари 2023 година в своя дом в предградие на Москва. Руската организация ТАСС споделя, че явно се е самоубил, откакто не е извършил заповед на Владимир Путин.

18. Марина Янкина е на 58 години и е шеф на финансовия департамент в Министерството на защитата за западния боен бранш. Открита е мъртва на 16 февруари 2023 година Паднала е от 16-я етаж през прозореца на висока постройка в Санкт Петербург.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР